Christelijke Muziek & Concertagenda

Taizévesper in de Grote of St. Bavokerk Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Taizévesper in de Grote of St. Bavokerk
Datum:
26 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar in de Zomeravondmuziek in de Bavo weer een Taizévesper gehouden. De gemeenschap van Taizé telt een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. Alleen al door haar bestaan is de gemeenschap een concreet teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volken.

In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen. Zusters van St. Andreas, een internationale katholieke gemeenschap die meer dan zeven eeuwen geleden gesticht werd, zusters Ursulinen uit Polen en zusters van St. Vincent de Paul nemen een deel van de taken op zich bij de ontvangst van de jongeren.

In de vesper komt het meditatieve karakter van de vesper tot uitdrukking. Korte liederen, lange tijd herhaald, geven uitdrukking aan het meditatieve karakter. In de Taizévesper wordt daarom veel gezongen. Het zingen laat ‘de vreugde van de hemel op aarde’ doorschemeren.

U kunt zelf deel nemen in het ad hoc koor. U bent om 17:00 uur welkom om de koorliederen in te studeren (toegang Oude Groenmarkt 23, Haarlem)

Zondag 26 juni 19:00 – ca. 20:00 uur. Taizédienst m.m.v. ad hoc koor. Instuderen koorliederen vanaf 17:00 uur, ingang Oude Groenmarkt 23

Adres:
Grote of St. Bavokerk, Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ad hoc koor

Entreeprijs:
Gratis

Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-05-17 21:03:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar