Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Opera en Religie Arnhem, Gelderland


Naam:
Concert Opera en Religie
Datum:
3 maart 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 15u
Omschrijving:

Kenmerkend voor het Gelders Opera- en Operette Gezelschap is het omvangrijke en gevarieerde operarepertoire dat in de loop der jaren is opgebouwd en ook de niet alledaagse keuze
van componisten en hun werken. Het GOOG streeft er naar het programma-aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de hedendaagse wensen van het publiek,waarbij 'uitstapjes'naar wat onbekender werk niet wordt gemeden.Zodoende heeft het GOOG inmiddels met grote concerten en operaproducties of een galaconcert, waaraan in de loop der jaren veel bekende operasterren meewerkten. Ook uit eigen gelederen weet het gezelschap een toenemend aantal goede solisten te recruteren.
Dirigent Hans Lamers is sinds 1980 artistiek leider van het GOOG, een hechte en inspirerende verbintenis tot op de dag van vandaag. Onder zijn leiding is het GOOG uitgegroeid tot een toonaangevend muziektheatergezelschap met grote artistieke kwaliteit en flexibiliteit. Vanaf 2000 leidt hij tevens het "Vocaal Ensemble GOOG", waarin met name jong talent wordt gecoached en voorbereid op uitvoeringen en producties.
Koninklijke Zangvereniging Breda's Mannenkoor.
Het Breda's Mannenkoor is één van de oudste koren van Nederland en sedert 1905 gerechtigd tot het voeren van het predikaat "Koninklijk", indertijd verleend door Koningin Wilhelmina en in 1986 verlengd door Koningin Beatrix.
Het koor heeft diverse concertreizen gemaakt naar het buitenland. Een belangrijke periode ontstond bij de aanstelling van de huidige dirigent Marcel Verhoeff in 1992. Het eerste belangrijke 'wapenfeit' onder zijn leiding vond plaats in oktober 1994, met de uitvoering van het indrukwekkende bevrijdingsconcert ter gelegenheid van 'Breda 50 jaar bevrijd", bijgewoond door vele autoriteiten uit Nederland en Polen en met als eregast kroonprins Willem Alexander.Een volgend hoogtepunt was de zeer geslaagde concertreis naar Wroclaw in Polen in juni 2000, waarbij het koor op verzoek van de Gemeente Breda de viering van het 1000 jarig bestaan van deze stad opluisterde, in aanwezigheid van de Poolse president Kwasniewski, vele wereldlijke en kerkelijke autoriteiten uit binnen- en buitenland, alsmede enkele tienduizenden inwoners van de stad.
Dirigent Marcel Verhoeff.
In 1975 dirigeerde Marcel zijn eerste koor, om negen jaar later dirigent te worden van een in de Oudrussische liturgische en volksmuziek gespecialiseerd koor. In 1988 brengt hij, op uitnodiging van de regeringen van Nederland en Rusland, zijn eerste studiebezoek aan Rusland. In 1992 wordt Marcel dirigent van het Breda's Mannenkoor en een jaar later wordt Marcel 'Nicolajevich"verhoeff tevens chef-dirigent van het 'Don KosakenChor Russland" in Moskou en van de "Male Voices of Bulgaria"in Sofia.Vanaf 1994 maakt hij met het Don KosakenChor Rusland jaarlijks een grote tournee door meerdere Europese landen.
Op 26 oktober 2005 dirigeert hij het Breda's Mannenkoor met veel succes tijdens het Juibleumconcert '100 jaar Koninklijk" in het Bredase Chassé Theater.

















































Adres:
Eusebiuskerk, Markt
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Religie in Opera

Uitvoerenden:
Gelders Opera- en Operette Gezelschap en de Koninklijke Zangverenging Breda's Mannenkoor.
Totaal 120 vocalisten.
Werken van de componisten:
Mozart - Brahms - Webber - Gounod - Glück - Verdi en Puccini.
Dirigent GOOG: Hans Lamers
Dirigent Breda's Mannenkoor: Marcel Verhoeff
Muzikale begeleiding: Chris Kok(piano)
Margareth Forest(harp), André Telderman(orgel)


Entreeprijs:
€ 20,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.goog.nl
Email adres:
googmail apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van GOOG.
Telefoon:
0318-575729

Kaarten:
Eusebiuskerk, Arnhem, maandag t.m. zaterdag van 11.00 - 16.00 en zondags van 12.00 - 16.00 uur. Verder via googmail@planet.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-01-29 11:48:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar