Christelijke Muziek & Concertagenda

Dubbelconcert in Dronrijp Dronrijp, Friesland


Naam:
Dubbelconcert in Dronrijp
Datum:
11 februari 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.30u - u
Omschrijving:

Dubbelconcert in Dronrijp

Op zondag 11 februari a.s. zullen de Schola Cantorum Mistúra en het Seizoenenkoor, op uitnodiging van de Culturele Commissie Dronrijp, een concert verzorgen in de Salviuskerk, beter bekend als d'Alde Wite. Beide koren staan o.l.v. Piet Vessies. Het concert, dat om 15.30 u begint, vermeldt werken van o.a. Z. Kodály, J.Arcadelt, C. Saint-Saëns, M. Duruflé, W.A. Mozart, J. Mäntyjärvi, R. Veenker, W. Vogel, L. v. Beethoven e.a.

De Schola Cantorum Mistúra bestaat uit louter enthousiaste koristen die zich toeleggen op Gregoriaanse gezangen en meerstemmige koorwerken die een relatie met het Gregoriaans hebben. De schola bestaat sinds november 2000. Op diverse locaties, zoals in de gemeente Menaldumadeel, Vledder (Dr), Groningen, Bedum (Gr), Bolsward, Wytgaard, Buggenhout en Mechelen (België) en Castricum (NH), werd gezongen. Voor dit seizoen staan nog een Passie-, een Herdenkingsconcert en deelname aan de Stipelrûnte op het programma. Onze plannen zijn, naast het verder uitbreiden van ons repertoire, het scenisch instuderen van het Driekoningenspel. Bezoek vrijblijvend eens onze repetities. Iedere dinsdagvond van 19.45 u tot 22.00 u repeteren wij in de werkruimte van het Muziekhuis.

Het Seizoenenkoor is een kleine, maar hechte groep van enthousiaste zangers en zangeressen die zich bezighoudt met profane koormuziek. Het ensemble werd in februari 2001 opgericht. Het repertoire bestaat uit volksliederen, quodlibets, canons, madrigalen, klassieke composities, evergreens en spreekkoren. Op verschillende plaatsen, zoals bijv. in de gemeente Menaldumadeel (diverse locaties), Buggenhout en Mechelen (België) en Castricum (NH), werd opgetreden. In februari 2006 vierden wij, tezamen met de Schola Cantorum Mistúra, ons eerste lustrum. Ook werkten we diverse keren mee aan de afsluiting van diverse koorcursussen. Wilt u nader kennis maken? Iedere donderdagavond repeteren wij van 19.45 u - 22.00 u in de werkruimte van het Muziekhuis.


Adres:
Salviuskerk Tsjerkebuorren
Plaats:
Dronrijp (Boek overnachting in Dronrijp)
Dagje uit in Dronrijp | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Religieus en wereldlijk

Uitvoerenden:
Schola Cantorum Mistúra
en Seizoenenkoor

Entreeprijs:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.dezangbodem.blogspot.nl
Email adres:
p.vessies apenstaartje chello.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Piet Vessies.
Telefoon:
06 - 22 65 08 24

Kaarten:
aan de zaal

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-01-29 10:11:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar