Christelijke Muziek & Concertagenda

Virtuozen uit de Barok Veenendaal, Utrecht


Naam:
Virtuozen uit de Barok
Datum:
23 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Westerkerkmuziek Veenendaal –‘Copyright - Vioolvirtuozen uit de Barok, gedrukt door Estienne Roger te Amsterdam’
Op zaterdag 23 april om 16.00 uur zal in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een bijzonder concert worden gegeven door de barokviolist Jacek Kurzydlo samen met 'The Continuo Company’.
In de tijd dat er nog geen kopieermachine bestond, laat staan internet, was het drukken van muziek een lucratieve bezigheid. De hoofdrol in dit verhalende concertprogramma wordt gespeeld door de Amsterdamse drukker Estienne Roger. Illegale kopieën, schending van auteursrechten, plagiaat, prijzenoorlogen; niets ging hem en zijn tijdgenoten te ver om zoveel mogelijk bladmuziek te verkopen. En net zoals nu werd er weinig rekening gehouden met de rechten van de componisten.
Vanwege Rogers onovertroffen drukkwaliteit lieten grote componisten hun werk door hem afdrukken. Met name Italiaanse vioolvirtuozen zoals Corelli en Vivaldi kozen onze hoofdstad uit om hun werk in de openbaarheid te brengen. Daarnaast had Roger een neusje voor de meest modieuze muziek en hij kopieerde bestaande drukken van de grootheden van de barok, Rameau, Lully, Telemann en vele anderen.
Samen met violist Jacek Kurzydlo, een aanstormend talent in de oude muziek, duikt de Continuo Company in de enorme hoeveelheid muziek die dankzij Roger is overgeleverd.
De spectaculaire virtuositeit van Vivaldi en Corelli wordt gecombineerd met het opgraven van onbekende juweeltjes, waaronder een aantal curieuze Nederlandse componisten. U krijgt een kijkje in de harde maar fascinerende wereld van het drukkersbedrijf van Roger.
De bevlogen muzikanten van de Continuo Company vormen de nieuwste generatie barokmusici. Intens muziek maken gaat gepaard met nieuwsgierigheid naar het onbekende. De groep kenmerkt zich door zijn creatieve en verfrissende benadering van barokmuziek. Met de spectaculaire bezetting van harp, theorbe, klavecimbel, fagot, cello en gamba krijgt het publiek een nieuwe kijk op de klanken en kleuren van ons rijke verleden. De spelers van de Continuo Company zijn geziene spelers bij onder andere het Amsterdam Baroque Orchestra, het Nederlands Kamerkoor en la Sphera Armoniosa en ook als begeleiders van vermaarde solisten als Jed Wentz, Claron McFadden en Nico van der Meel.
Het concert is gratis toegankelijk, maar er wordt wel een collecte gehouden bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Virtuozen uit de barok

Uitvoerenden:
Jacek Kurzydlo samen met 'The Continuo Company’

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-04-16 02:58:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar