Christelijke Muziek & Concertagenda

Pelgrim Brass Ellewoutsdijk, Zeeland


Naam:
Pelgrim Brass
Datum:
24 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:30u
https://www.youtube.com/watch?v=NOru92R3Gks
Omschrijving:

Zondag 24 april is er in ’t Kerkje van Ellesdiek een concert van Pelgrim Brass.
Pelgrim Brass is een blaaskwintet bestaande uit Bas Duister (trompet), Ferdi Seelbach (trompet), Harry Stens (hoorn), Alejandro Luque Belmonte (trombone) en Stefan Knuijt (tuba). De musici troffen elkaar in 2013 per toeval in de brouwerij van Pelgrim Bier in Rotterdam. Ze besloten het stoffige imago van een koperkwintet op te frissen. Met succes,
In hun nog korte bestaan speelde het ensemble al op het grachtenfestival en diverse andere podia. Onlangs werd een cd uitbracht waarvoor samengewerkt werd met Gerard van der Zijden, organist van de Pelgrimfatherskerk in Rotterdam.
Het concert in ’t Kerkje geldt als de Zeeuwse presentatie van deze CD. Het kwintet zal dan ook voornamelijk werken van deze CD uitvoeren.
De CD, die ‘Organic Bass’ heet combineert de klankleuren van orgel en koper. De variatie van werken die zijn opgenomen zorgen er voor dat ontspannen luistermuziek wordt afgewisseld met muziek die heftige emoties oproept. Zowel klassiekers van o.a. Händel, Tchaikovsky en J.S. Bach, maar ook onbekende werken van bijvoorbeeld Marini, Imogen Heap en Secret Garden staan op het repertoire. Alle nummers zijn speciaal gearrangeerd door de musici zelf, waardoor het echt een eigen product is. Stefan Knuijt uit Nieuw- en St. Joosland en lid van de Marinierskapel is een van hen. Hij maakte eerder al naam als componist en solist op tuba. Het ensemble belooft een spectaculair concert ten gehore te brengen.
De middag begint om 14.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 8,- inclusief koffie met een ellesdiekje. Wie wil reserveren kan e-mailen naar reserveer@ellesdiek.nl of bellen naar 0113- 612681

Adres:
Van Hattumstraat5
Postcode:
4437 AG
Plaats:
Ellewoutsdijk (Boek overnachting in Ellewoutsdijk)
Dagje uit in Ellewoutsdijk | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Presentatie
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Vrij concert

Uitvoerenden:
Bas Duister (trompet), Ferdi Seelbach (trompet), Harry Stens (hoorn), Alejandro Luque Belmonte (trombone) en Stefan Knuijt (tuba).

Entreeprijs:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.ellesdiek.nl
Email adres:
kerkje apenstaartje ellesdiek.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Pelgrim Brass.
Telefoon:
+31113351317

Kaarten:
0113- 612681

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-04-13 16:47:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar