Christelijke Muziek & Concertagenda

Presentatieconcert ODE Rineke de Wit Filiae & Friends Rhenen, Gelderland


Naam:
Presentatieconcert ODE Rineke de Wit Filiae & Friends
Datum:
15 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:45u - 22:00u

Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Rineke de Wit is zangeres, dirigent, hoboïst, pianist en arrangeur. Bij het grote publiek vooral bekend als één van de zusjes uit vocal group Filiae en gast-sopraan bij diverse koren. Vanuit die veelkleurigheid ontstond ‘Ode’, haar solo-debuut over het samen delen van muziek. Een bijzondere kans om te laten zien dat hoe ingewikkeld het leven ook kan zijn, muziek grenzen overschrijdt en onze stem gehoord mag worden.
Het resultaat, de muziek van ‘Ode’, beleeft op vrijdag 15 april haar premiere in Rhenen met een avondvullend concert met Filiae en orkest. Bovendien treedt fluitist Severin van Dijk dan op in het voorprogramma.

‘Ode’ is een cd waarop de veelkleurigheid van Rineke in een mooie mix aan bod komt. Een album waar maar liefst 37 muzikanten, waaronder Filiae, aan mee werkten en dat werd opgenomen in een semi-live setting in de prachtige Lukaskapel van Ermelo. Een klassieke insteek met strijkers, blazers en klavecimbel, maar ook gospelliederen, een drietal Nederlandstalige arrangementen met haar Filiae-zussen, Israëlische songs, oosterse invloeden... Rineke pakt duidelijk de kans om haar veelzijdige portfolio te etaleren, zonder daarin de gemakkelijke keuzes te maken.

Het album vertelt het verhaal van haar eigen weg: het leven in al zijn veelkleurigheid, van afscheid en thuiskomen, van verstilling en verdriet, van samenwerken, van geloof en respect, en van durven opstaan om een ode te brengen.
Haar eigen ode is in dit geval de kans die Rineke na een moeilijke tijd aanpakte om samen met de inspirerende ondernemers Jaco en Wiltine van Houselt (STH-records) een onderscheidend album te maken. Ze hoopt hiermee anderen te inspireren, vooral vrouwen, dat alles mogelijk is dankzij geloof, doorzetten, moed en hard werken.

‘In mijn album heb ik al mijn passie gelegd. Zonder ziel is muziek niets. Maar met deze ingrediënten gaat muziek leven en kan je ervan uitdelen,’ zegt Rineke. ‘Bovendien is de kracht van mensen die als groep muziek maken groter dan wanneer de afzonderlijke talenten bij elkaar worden opgeteld. Zodra we samen spelen, worden er dingen geheeld. Door dat te laten zien hoop ik anderen te inspireren.’

Bijzonder noemenswaardig op het album zijn de sopraan-duetten met Maria den Hertog (Pie Jesu, Yerushalayim Shel Zahav, I Believe), het klassieke hoogstandje ‘Rejoice’ van Händel en de met bezieling vertolkte klassiekers ‘Gospel Rhapsody’ en ‘My Tribute’, waarbij Rineke ook haar iets toegankelijker zangstijl laat zien. Een muzikante waar we in de komende jaren op meerdere vlakken nog veel van gaan horen.

Kaarten voor het presentatieconcert op 15 april (in de Cunerakerk in Rhenen) zijn te reserveren via www.rinekedewit.com/reserveringen.

Website: www.rinekedewit.com
Locatie: Cunerakerk
Adres: Kerkplein 1 in Rhenen
Aanvang: 19:45 (voorprogramma Severin van Dijk)
20:15 hoofdprogramma Rineke de Wit & friends
Inloop vanaf 19:15 uur

Adres:
Cunerakerk, Kerkplein 1
Postcode:
3911LG
Plaats:
Rhenen (Boek overnachting in Rhenen)
Dagje uit in Rhenen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Presentatie
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Rineke de Wit
Maria den Hertog
Vocal Group Filiae
Jaco van Houselt
Strijkkwintet
Henk Doest
Maurice van Dijk
Janneke Drost
SBO-orkest
mannen- en vrouwenkoor

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50
Speciale actie:
Reserveer kaarten met korting
Speciale actie url:
http://www.rinekedewit.com/reserveringen

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.rinekedewit.com
Email adres:
info apenstaartje rinekedewit.com
Meer concerten:
Alle concerten van Rineke de Wit.
Telefoon:
0031642729277

Kaarten:
12,50 1e rang / 10,00 2e rang voorreservering


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-24 14:40:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar