Christelijke Muziek & Concertagenda

9 april "Heiloo got Talent" Voorjaarsconcert Eensgezindheid Heiloo, Noord-Holland


Naam:
9 april "Heiloo got Talent" Voorjaarsconcert Eensgezindheid
Datum:
9 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
https://www.youtube.com/watch?v=nCinkT-zKEE
Omschrijving:

Op zaterdagavond 9 april gaat er weer een groot muziekspektakel in Heiloo plaatsvinden in de grote zaal van het Fletcher Hotel (Kwartje Koffie) te Heiloo. Eensgezindheid geeft dan haar traditionele voorjaarsconcert. De titel van het concert is “Heiloo got Talent”. Zowel het grootorkest als het leerlingenorkest gaan zich profileren met verschillende muziekstukken. Diverse solisten uit Heiloo zullen deze avond de revue passeren. Tijdens dit concert zal ook de "Maestro van Heiloo" bekend worden gemaakt uit de drie genomineerde kandidaten die zijn overgebleven uit de dirigentenwedstrijd die voorafgaand aan dit concert werd georganiseerd.

De Maestro van Heiloo
Op zondag 20 maart organiseerde Eensgezindheid een workshop met acht geselecteerde kandidaten dien net als in het AVROTROS televisieprogramma Maestro voor het eerst in hun leven een orkest wilden dirigeren. De deelnemers kregen in de repetitieruimte van Eensgezindheid een workshop waarbij werd ingegaan op de rol van de dirigent en de techniek van het dirigeren. Daarna werd er een muziekstuk gerepeteerd met een het grootorkest van Eensgezindheid. De kandidaten deden hun uiterste best en de jury bestaande uit enkele orkestleden gaf positieve feedback. Na deze workshop en het dirigeren van het orkest nomineerde de jury drie kandidaten die doorgingen naar de tweede ronde. Na een extra oefening met het grootorkest op 31 maart zullen zij pas op het voorjaarsconcert te horen krijgen wie zich “De Maestro van Heiloo” mag noemen. Hij of zij zal op dat moment ook daadwerkelijk het geoefende muziekstuk voor het publiek gaan dirigeren. De winnaar ontvangt uit handen van de jury een “Gouden Dirigeerstok”.

Solisten uit Heiloo
Tijdens dit voorjaarsconcert zullen er diverse talentvolle (jonge) solisten uit Heiloo begeleid worden door het grootorkest. Zo spelen de talentvolle leerlingen Naomi Nottelman (dwarsfluit) en Kim Drost (dwarsfluit) de muziek van "Einsamer Hirte", waarschijnlijk het meest gecoverde nummer ooit van James Last. Ook de zeer talentvolle Kirsten Peters (trombone) zal door het grootorkest begeleidt worden met "Sinatra in Concert". Dit arrangement is een medley van verschillende hits van Frank Sinatra. Het spelen van dit muziekstuk met orkest is een belangrijk onderdeel van het HAFA-D muziekexamen waarvoor zij tijdens dit concert hoopt te slagen. Sanne Beentjes (saxofoon) speelt het swingende "I Wish" de hit van Stevie Wonder uit de jaren '70. Ook zal onder andere Saskia Bos (Euphonium) door het grootorkest begeleid worden met het vrolijke werk "Dont Mock Baroque". Dit werk van Wilfred Shadbolt is een humoristische solo, waarbij de solist(e) op eenvoudige maar spirituele manier een heel klein concertnootje in onvervalste barokstijl brengt.

Adres:
Fletcher Hotel Heiloo
Postcode:
1851 PD
Plaats:
Heiloo (Boek overnachting in Heiloo)
Dagje uit in Heiloo | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Grootorkest Eensgezindheid
Leerlingenorkest Eensgezindheid
Sakia Bos (Euphonium)
Kirsten Peters (Trombone)
Sanne Beentjes (Tenorsaxofoon)
Naomi Nottelman (dwarsfluit)
Kim Drost (Dwarsfluit)

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.mv-eensgezindheid.nl
Email adres:
reserveringen apenstaartje mv-eensgezindheid.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Muziekvereniging Eensgezindheid Heiloo.
Telefoon:
072 5334851


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-19 15:56:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar