Christelijke Muziek & Concertagenda

Klavecimbel - Léon Berben: muziek van de familie Bach Ede, Gelderland


Naam:
Klavecimbel - Léon Berben: muziek van de familie Bach
Datum:
9 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u
Omschrijving:

Dramatische stukken vragen om een dramatische uitvoering. Dat is zeker het geval bij Léon Berben. Hij leeft zich even makkelijk uit in de grillige barok van vader Bach als de heftige nieuwlichterij van zijn inventieve zonen. Van 2000 tot 2006 was Léon Berben klavecinist bij het befaamde Musica Antiqua Köln. Vanaf 2006 richt hij zich volledig op zijn solocarrière, die hem naar de belangrijkste oude-muziekfestivals bracht. Léon Berben maakte zijn entree op onder meer het Klavier Festival Ruhr, Festival de Saintes, Lucerne Festival, Festival Oude Muziek Utrecht en het Festival de Música Antiga de Barcelona. Beluister Léon Berben in de Edesche Concertzaal op zijn eigen klavecimbel, gebouwd door Keith Hill, naar een instrument van Christian Zell.

Johann Sebastian Bach versus zonen Carl Philipp Emanuel en Wilhelm Friedemann
Zo vader zo zoon? Dat gold in ieder geval niet voor de familie Bach. Vader Johann Sebastian Bach bleef als componist de traditie van de Barok trouw en vond de nieuwlichterij van zijn zonen maar niets. Carl Philipp Emanuel bijvoorbeeld werd de belangrijkste vertegenwoordiger van de zogenaamde Sturm und Drang: een voorloper van de romantiek, waarin de ontdekking van het heftige persoonlijke gevoel centraal staat. Zijn muziek staat bol van de grote contrasten, plotselinge overgangen, emotionele uitbarstingen, kortom grillig en onvoorspelbaar. Een beetje Beethoven avant la lettre. Ook in de muziek van Wilhelm Friedemann is dat terug te horen, maar als oudste zoon van Bach senior ging hij daarin niet zo ver als broertje Carl Philipp Emanuel.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Léon Berben

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
gedeeltelijk
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/360-klavecimbel-leon-berben-muziek-van-de-familie-bach
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
0318200214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-17 10:53:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar