Christelijke Muziek & Concertagenda

Anna Fedorova & Mirovia Quartet Ede, Gelderland


Naam:
Anna Fedorova & Mirovia Quartet
Datum:
19 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u
Omschrijving:

Pianiste Anna Fedorova verovert in hoog tempo de wereld. Inmiddels staan er veertien concoursen op haar naam en speelt ze wereldwijd voor uitverkochte zalen, waaronder Het Concertgebouw. In de Edesche Concertzaal vlamt ze achter de Bösendorfer Imperial, vertelt ze met haar muziek een verhaal en combineert dat ook nog eens met technische perfectie.

Voor haar slotconcert als artist in residence haalt Anna Fedorova alles uit de kast. Speciaal voor deze gelegenheid neemt ze de vier dames van het Mirovia Quartet mee. Dit gelauwerde vierkoppige ensemble bestaat nog maar twee jaar, maar speelde in 2014 al op het befaamde Internationaal Kamermuziekfestival (Utrecht) van top-violiste Janine Jansen. Anna Fedorova en het Mirovia Quartet vormen de perfecte combinatie voor Dvoráks en Brahms' onovertroffen Pianokwintetten.

Meesterlijke pianokwintetten
Het creëren van meesterwerken gaat niet zonder slag op stoot. Brahms en Dvorák wisten er alles van. Om deze twee parels uit het kamermuziekrepertoire te kunnen componeren moesten Brahms en Dvorák diep gaan.

Johannes Brahms
De meeste componisten in de negentiende eeuw schreven vaak maar één pianokwintet. Vaak kostte dat nog veel moeite ook. Brahms bijvoorbeeld begon zijn opus 34 als strijkkwintet. Ontevreden over het resultaat bewerkte hij het vervolgens tot een sonate voor twee piano's. Nog steeds bevredigde het eindresultaat niet. Pas toen Brahms het stuk tot pianokwintet herschreef viel alles op zijn plaats.

Antonín Dvorák
Antonín Dvorák moet hetzelfde hebben ervaren bij het componeren van zijn Pianokwintet op. 81. Aanvankelijk begon het met wat correcties van een eerder Pianokwintet op. 5. Maar blijkbaar was er zoveel te versleutelen dat het op een totaal nieuwe compositie uitliep. Naast de Negende Symfonie behoort dit pianokwintet tot het beste dat Dvorák componeerde. Hiervoor putte hij ruimhartig uit de Tsjechische volksmuziek, zoals in het tweede en derde deel. Het leverde een van Dvoráks hartstochtelijkste composities op.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Anna Fedorova, piano
Maria Milstein, viool
Rada Ovcharova, viool
Luca Bognár, altviool
Ketevan Roinishvili, cello

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
gedeeltelijk
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/384-anna-fedorova-mirovia-quartet-kroonjuwelen-uit-de-kamermuziek
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
0318200214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-17 10:40:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar