Christelijke Muziek & Concertagenda

Matthäus Passion Lochem Lochem, Gelderland


Naam:
Matthäus Passion Lochem
Datum:
19 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:30u
https://youtu.be/noCyItKCYgs
Omschrijving:

Op zaterdagavond 19 maart stroomt de Grote of Sint-Gudulakerk in Lochem weer vol met liefhebbers van de Matthäus Passion. De uitvoering in Lochem trekt jaarlijks zo’n 700 mensen, die van heinde en verre komen om het meesterstuk van Bach over het lijdensverhaal van Jezus bij te wonen in de bijzondere akoestiek van de kerk.
‘Kenners vinden dat deze uitvoering van het Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest in Lochem samen met Naarden en Leiden tot de beste van Nederland behoort’, aldus Dick Sidler, voorzitter van de Stichting Matthäus Passion Lochem. ‘De intieme sfeer in de Lochemse kerk en de bijzondere akoestiek dragen bij aan de hoge kwaliteit van de uitvoering. Je luistert eigenlijk niet eens alleen naar het concert, maar je wordt meer ondergedompeld in de dramatiek van het verhaal. Het is een erg ontroerende voorstelling, we zijn erg trots dat we de zangers en musici ook dit jaar weer in Lochem mogen verwelkomen. Liefhebbers van klassieke muziek in Oost-Nederland mogen dit niet missen’.
De Matthäus Passion is volgens velen het mooiste, meest aangrijpende muziekstuk ooit gecomponeerd door Johann Sebastiaan Bach. De compositie vertelt het verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus en wordt uitgevoerd door koor en orkest. Hoogtepunt is de aria ‘Erbarme Dich’, die wordt gezien als een van de mooiste muziekstukken in de geschiedenis.

Adres:
Gudulakerk
Postcode:
7241 AA
Plaats:
Lochem (Boek overnachting in Lochem)
Dagje uit in Lochem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Bachkoor Holland en Concertgebouw Kamerorkest o.l.v. Gijs Leenaars.
M.m.v. Haags Matrozenkoor

Entreeprijs:
€ 55,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bachlochem.nl
Email adres:
matthauspassionlochem apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Bachkoor Holland en Concertgebouw Kamerorkest.

Kaarten:
www.schouwburglochem.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-11 13:55:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar