Christelijke Muziek & Concertagenda

Petite Messe Solennelle Utrecht, Utrecht


Naam:
Petite Messe Solennelle
Datum:
9 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.15u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

KOV Utrecht, één van de oudste koren van Utrecht, geeft o.l.v. dirigent Arthur Koopman op 9 april a.s. een groot(s) concert in de Geertekerk.
In samenwerking met kamerkoor Vocalei uit Leiden wordt de Petite Messe Solennelle van Rossini uitgevoerd.
Deze mis is een bijzonder muziekstuk. Nadat Rossini in zijn jeugd vooral komische opera’s schreef was het bijna 40 jaar stil op het front, totdat hij een paar jaar vóór zijn dood o.a. deze Petite Messe Solennelle componeerde. De compositie gaat geheel in tegen de toenmalige voorschriften voor liturgische muziek. Zijn Messe Solennelle is dan ook eigenlijk helemaal niet zo “solennelle” en “petite” als de naam suggereert.
Achterin de handgeschreven partituur schreef hij "Lieveheer, hier is hij, klaar, deze kleine armzalige mis. Heb ik nu gewijde muziek (musique sacrée) geschreven of is het heiligschennis (sacrée musique)? Ik ben geboren voor de komische opera, zoals u weet. Niet veel techniek, een klein beetje hart, dat is het wel. Wees gezegend en gun mij het paradijs."
KOV Utrecht wordt op 9 april a.s. begeleid door een piano èn een wel heel bijzonder harmonium. Dit harmonium stamt uit 1824 en is onlangs volledig gerestaureerd.
Bijzondere muziek, een voor KOV bijzondere korensamenwerking, prachtige solisten, een bijzonder harmonium en dan de sfeervolle Geertekerk waar de akoestiek perfect is: dit wordt een avond die u niet mag missen.

Adres:
Geertekerk, Geertekerkhof 23
Postcode:
3511XC
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
opera achtige mis

Uitvoerenden:
KOV Utrecht en Vocalei Leiden o.l.v. Arthur Koopman. Solisten: Esther Putter, Mirjam Schreur, Livio Gabrielli en Julian Hartman.Begeleiding: Arjen Leistra en Charly Bo Meijering

Entreeprijs:
€ 17,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.kovutrecht.nl
Email adres:
concertzaken apenstaartje kovutrecht.nl
Meer concerten:
Alle concerten van KOVUtrecht.

Kaarten:
via website of indien nog voorradig aan de zaal.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-09 18:40:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar