Christelijke Muziek & Concertagenda

Beethoven en Schubert, een gouden duo Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Beethoven en Schubert, een gouden duo
Datum:
17 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
https://youtu.be/O08mpw73P3k
Omschrijving:

Franz Schubert kwam nadat hij zich grondig had verdiept in het werk van Ludwig van Beethoven in een persoonlijke crisis terecht. Hoe kon hij ooit de genialiteit van zijn collega overtreffen? Een aantal jaren lang componeerde hij weinig en veel werken bleven onvoltooid. Maar diezelfde Beethoven bracht hem uiteindelijk ook redding: in 1824 bestelde de amateurklarinettist Ferdinand Troyer een stuk bij Schubert, in de stijl van het populaire Septet van Beethoven. Schubert volgde in de opbouw van zijn Octet het voorbeeld van Beethoven, maar voegde een viool aan het ensemble toe om het geheel een meer orkestrale klank te kunnen geven. Waar Beethoven’s Septet door het speelse karakter aan een divertimento doet denken, is het Octet dramatischer van aard.

Met het samenbrengen van deze beide meesterwerken uit de Romantiek gaat een langgekoesterde wens van het Apollo Ensemble in vervulling. In deze grootse kamermuziekbezetting valt veel te ontdekken: solistische hoogstandjes, levendige dialogen tussen strijkers en blazers én tussen de individuele instrumenten onderling, maar ook het harmonieus samenkomen van alle partijen in een rijk orkestraal geluid.

Adres:
Concertgebouw Amsterdam, kleine zaal
Postcode:
1071 LN
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
kamermuziek

Uitvoerenden:
Apollo Ensemble
David Rabinovich, viool & artistieke leiding.
Franc Polman viool, Annemarie Kosten-Dür altviool, Sergei Istomin cello, Robert Franenberg contrabas, Diederik Orneé klarinet, Teunis van der Zwart hoorn, Thomas Oltheten fagot

Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.apollo-ensemble.nl
Email adres:
apolloensemble apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Apollo Ensemble.
Telefoon:
0642906421

Kaarten:
www.concertgebouw.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-05 21:53:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar