Christelijke Muziek & Concertagenda

Beethoven en Schubert, een gouden duo Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Beethoven en Schubert, een gouden duo
Datum:
15 april 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Naar muziek luisteren doe je samen. Net als gezellig met elkaar aan tafel zitten en eten, is het ook belangrijk dat je samen naar concerten gaat. Muziek is een taal die iedereen kan leren, jong en oud. Muziek hoef je niet aan te passen aan een leeftijd. Natuurlijk moet iedereen zich wel op z’n gemak voelen in de concertzaal. Als je als enig kind tussen volwassenen zit, is de pret er misschien wel snel af. Of, als je als oudere tussen een groep kinderen zit terwijl je net had gehoopt op heel stil publiek…
Quality Time Concerten zijn speciaal voor jongeren t/m 14 jaar samen met een volwassene. Kan een ouder zijn, grootouder, vriend, familielid. En natuurlijk doen we niet moeilijk over een ouder met twee kinderen of twee volwassenen met één kind. Maar deze concerten zijn uitdrukkelijk bedoeld om samen te gaan luisteren. Er is tijdens deze concerten die 45-60 minuten duren, veel te horen, te zien en te beleven. En na afloop is er alle gelegenheid om de instrumenten van dichtbij te bekijken, kennis te maken met de musici en alle mogelijke vragen te stellen.

8 instrumenten voorgesteld door Beethoven en Schubert
Beethoven begon ermee en Schubert aapte hem na; 3 blaas en 4/5 strijkinstrumenten. Het klinkt als een heel orkest maar het zijn er toch maar 7 of 8. Beethoven schreef zijn septet (7) en het was gelijk een groot succes! Overal werd het gespeeld en waren de zalen uitverkocht. Met maar 7 instrumenten wist hij zoveel verschillen te laten klinken en ondertussen kon je heel goed alle instrumenten afzonderlijk horen. Schubert, toch wel een beetje jaloers op het succes van die knappe Beethoven, wilde dit ook maar had hier toch één viool meer voor nodig en zo ontstond het octet (8) Twee hele mooie muziekstukken met klarinet, fagot, hoorn, viool, altviool, cello en contrabas.
Het Apollo Ensemble speelt op instrumenten uit de tijd van Beethoven en Schubert.

Adres:
Raamweg 36
Postcode:
2596 HN
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Kinderen
Anders:
kinderen met hun (groot)ouders

Uitvoerenden:
Apollo Ensemble
David Rabinovich, viool & artistieke leiding.
Franc Polman viool, Annemarie Kosten-Dür altviool, Sergei Istomin cello, Robert Franenberg contrabas, Diederik Orneé klarinet, Teunis van der Zwart hoorn, Thomas Oltheten fagot

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.apollo-ensemble.nl
Email adres:
apolloensemble apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Apollo Ensemble.
Telefoon:
0642906421

Kaarten:
www.apollo-ensemble.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-05 21:39:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar