Christelijke Muziek & Concertagenda

Cabaret Lachen om lijden Swifterband, Flevoland


Naam:
Cabaret Lachen om lijden
Datum:
13 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10.00u - 11.00u
https://www.youtube.com/watch?v=jbx-4YwEB34
Omschrijving:

Lachen en huilen in lijdenstijd in De Hoeksteen

Cabaretier Ruurd Walinga met ‘Plantaardig en diervriendelijk’ in kerk in Swifterbant

Alles onder controle? Hoe komen we over? Hebben we alles in de hand? Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden lijkt in zijn stuk ‘Plantaardig en diervriendelijk’ alles perfect in de hand te hebben. Als kapper en schoonheidsspecialist heeft hij zijn vak zelfs in de vingers en geeft diverse bezoekers daarom gratis een behandeling.
Op zondag 13 maart voert hij het stuk op tijdens de reguliere kerkdienst in de Hoeksteen die om tien uur begint. Hij toont aan dat lachen en huilen in de lijdenstijd prima samen kunnen gaan.
Jezelf goed verzorgen. Daar is niks mee, zo leert de cabaretier. Puistjes en ongewenste haren verwijderen, Walinga doet het zelfs permanent. Totdat halverwege zijn show alles in het water valt. Hij komt met een (knuffel)ark van Noach - of was het die van Job? - op de proppen om overeind te blijven.
Op verfrissende, vermakelijke en op ontroerende wijze laat cabaretier Ruurd Walinga het publiek stil staan bij de diepe levensvragen. Bovendien biedt hij ze troost aan.
Plantaardig en diervriendelijk is een show waar het publiek, jong en oud, nog lang over zal napraten. Bovendien ze krijgen ook nog huiswerk mee van de cabaretier, die zoals altijd zijn toehoorders naar huis stuurt met een cadeautje.

Net als de andere tien programma’s van Walinga komt de bijbelse boodschap weer op een originele wijze aan de orde. Het programma is erg geschikt voor gelovigen, randkerkelijken en niet-gelovigen en voor jong en oud.
Andere stukken van Ruurd Walinga zijn: ‘Is Jezus aan wiegendood gestorven’ (in zeven mijls laarzen door het evangelie, alle christelijke feestdagen in twee kwartier), het kinderprogramma ‘Ik timmer erop los’ (over boosheid) en 'Een knuffel graag' (over troosten), ‘Op zoek naar mezelf’ (over identiteit, wie ben ik), ‘'Happen naar de Baas' (over geluk), Op zoek naar mezelf’, ‘Bossen Bloemen’ (over liefde en relaties), ‘Enig Kind’ (over een welvaartskind en Jezus), het feestprogramma ‘De Doe-Het-Zelver’ (over aardse en hemelse woning), ‘De Klokkenluider’ (over leven en dood), ‘Beesten zonder Beest’ (over seks, drugs en drank), het ouderenprogramma ‘Vertel mij wat’ (over nostalgische terugzien en hoopvol vooruit), en ‘Bossen Bloemen’ (over liefde en relaties), 'Happen naar de Baas over geluk' en 'Ik zou maar thuis blijven' (over als jij god was).
Ruurd Walinga is vijftien jaar cabaretier en presenteerde twee jaar geleden zijn debuutcd Wie ben jij.

Meer informatie bij Ruurd Walinga: 06-23449545

Zie verder: www.waterinwijn.nl

Adres:
De Poort 17-19
Postcode:
8255 AA
Plaats:
Swifterband (Boek overnachting in Swifterband)
Dagje uit in Swifterband | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Cabaret (meer cabaret)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.waterinwijn.nl
Email adres:
cabaret apenstaartje waterinwijn.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Water in Wijn.
Telefoon:
0623449545


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-07 11:03:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar