Christelijke Muziek & Concertagenda

Unieke Muziek in Stille Week. Passie-Paasconcert in Cultureel Centrum Klundert Klundert, Noord-Brabant


Naam:
Unieke Muziek in Stille Week. Passie-Paasconcert in Cultureel Centrum Klundert
Datum:
22 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:45u
Omschrijving:

Op dinsdag 22 maart a.s. komen de Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen en Het Groot Nationaal Strijkorkest naar het Cultureel Centrum Klundert voor een concert, waarbij het Marcusevangelie in muziek en teksten centraal staat. De uit te voeren muziek werd speciaal voor de Stille Week geschreven door Johan Bredewout. De componist zelf zal deze avond de piano bespelen. Koor, orkest en dirigent staan garant voor een sfeervolle avond.

Voor Stichting Cultureel Klundert betekent cultuur een onmisbare factor voor het binden en verbinden van inwoners- en bezoekers van Klundert.
Dit is mede de reden waarom de organisatie koor en orkest uitnodigde in de Stille Week voor Pasen naar het Cultureel Centrum in Klundert te komen. Deze voormalige Joannes de Doperkerk is omgebouwd tot een voortreffelijke concertzaal met een karakteristieke akoestiek. Publiek, koor en musici zullen zich zeker thuis voelen in deze ambiance.

Deo Juvante en Het Groot Nationaal Strijkorkest
Het koor Deo Juvante telt ruim 100 leden. Het heeft vooral in de afgelopen 35 jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en groeide onder de vakbekwame leiding van dirigent Bert Moll uit tot één van de grotere, bekende koren van Nederland.
Landelijk werkt Deo Juvante regelmatig mee aan grote evenementen en concerten: Medewerking werd onder meer verleend aan concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, de Domkerk te Utrecht, de Laurenskerk te Rotterdam, de Onze Lieve Vrouwe-Basiliek te Maastricht en het Kerst Koren Concert in het Utrechtse Vredenburg. Ook geeft het koor jaarlijks een groot voorjaars-en/of najaarsconcert in de eigen regio en is het rond de kerkelijke feestdagen actief met diverse optredens. De warme klanken typeren de koorzang van Deo Juvante en deze zijn samengebracht op de vele cd’s welke van het koor verschenen.
Bert Moll is tevens dirigent van Het Groot Nationaal Strijkorkest. Onder zijn leiding vormen koor en orkest gezamenlijk een unieke combinatie.

Plaats: Cultureel Centrum Klundert, Molenstraat 31, 4791 HL te Klundert.
Tijd: dinsdag 22 maart om 20.00 uur.
Toegangskaarten à € 12,50 zijn te bestellen op www.stichtingcultureelklundert.nl en verkrijgbaar bij Primera Van de Berge, bij Albert Heijn In de Klundert en op de avond van 22 maart in het Cultureel Centrum.

Adres:
Molenstraat 31,
Postcode:
4791 HL
Plaats:
Klundert (Boek overnachting in Klundert)
Dagje uit in Klundert | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Passie en Pasen

Uitvoerenden:
Chr. koorvereniging Deo Juvante, Huizen en Groot Nationaal Strijkorkest o.l.v. Bert Moll

Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.stichtingcultureelklundert.nl
Email adres:
ajmvanthof apenstaartje casema.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deo Juvante.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-01 11:06:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar