Christelijke Muziek & Concertagenda

Passie-Paasconcert Chr. Koorvereniging Deo Juvante Huizen, Noord-Holland


Naam:
Passie-Paasconcert Chr. Koorvereniging Deo Juvante
Datum:
19 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 19 maart a.s. zal het Passie-Paasconcert van de Chr. Koorvereniging Huizen – inmiddels volgens een jarenlange traditie – plaatsvinden in de Kruiskerk in Huizen.
Het koor zal het oratorium ‘Van Liefde ongekend’ van Johan Bredewout ten gehore brengen. Deo Juvante wordt op de vleugel begeleid door de componist van het werk, nl. Johan Bredewout. Deo Juvante en Het Groot Nationaal Strijkorkest - met concertmeester Barbara Kurmann- staan o.l.v. dirigent Bert Moll. De bijbelteksten worden gelezen door ds. G. Oostermann.
Het publiek wordt van harte uitgenodigd om getuige te zijn van dit sfeervolle concert op de vooravond van de Stille Week.

Van Liefde Ongekend
Dit Passie-Paasoratorium is het lijdens- en opstandingsverhaal naar het bijbelboek van Marcus. Hans de Ruiter bewerkte de bijbel- en liedteksten voor de uitvoering van dit oratorium.
Muziek en zang worden afgewisseld met gesproken tekst.
Van Liefde ongekend bestaat uit twee delen: de cantate ‘Lam Gods’ en de cantate ‘Christus is waarlijk opgestaan’. Beide cantates worden in het concert van 19 maart a.s. uitgevoerd.
Het is de zevende keer dat Deo Juvante dit oratorium in studie heeft genomen. Evenals bij de Matthäuspassion van Bach worden zowel de zangers als het publiek getroffen door dit meesterlijke muziekwerk. Ieder jaar trekken deze avonden dan ook ‘oud’ én ‘nieuw’ publiek.

Koorvereniging Deo Juvante
Dit gemengde koor, dat in 2016 zijn 65- jarig bestaan viert, staat sinds 1977 onder leiding staat van Bert Moll. Het koor geeft regelmatig concerten in ’t Gooi, maar het heeft ook landelijke bekendheid. Op verzoek verleent het medewerking aan tv-uitzendingen, kerkdiensten en zangavonden.
Voor dit concert worden projectzangers in de gelegenheid gesteld de repetities voorafgaande aan het concert en de avond van 19 maart als koorzanger mee te maken. Repetities vinden plaats op maandagavond vanaf 19.45 uur in ’t Visnet, De Ruyterstraat 7 Huizen.
Van Deo Juvante zijn diverse cd’s en dvd’s op de markt gebracht. In 2013 verscheen van dit koor het Passie-Paasoratorium ‘Van Liefde ongekend’ op cd.


De aanvang van het concert in de Kruiskerk, Jacob van Wassenaerstraat 1, 1272 BP Huizen is op zaterdag 19 maart om 20.00 uur. De kerk gaat om 19.15 uur open.
Toegangskaarten à € 12,50 zijn te bestellen bij alle koorleden, telefonisch onder nummer 035-5262712, kaartverkoop@deojuvante.nl en verkrijgbaar bij Chr. Boekhandel De Echo in Huizen en op de avond van 19 maart in de kerk.

www.deojuvante.nl

Adres:
Jacob van Wassenaerstraat 1
Postcode:
1272 BP
Plaats:
Huizen (Boek overnachting in Huizen)
Dagje uit in Huizen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Email adres:
secretariaat apenstaartje deojuvante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Koorvereniging Deo Juvante.
Telefoon:
0356562776

Kaarten:
Toegangskaarten à € 12,50 zijn te bestellen bij alle koorleden, telefonisch onder nummer 035-5262712, kaartverkoop@deojuvante.nl en verkrijgbaar bij Chr. Boekhandel De Echo in Huizen en op de avond van 19 maart in de kerk. www.deojuvante.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-03-01 10:57:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar