Christelijke Muziek & Concertagenda

Woerdens Vocaal Ensemble zingt Johannes Passion Woerden, Utrecht


Naam:
Woerdens Vocaal Ensemble zingt Johannes Passion
Datum:
18 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Woerdens Vocaal Ensemble zingt Johannes Passion!

Wist u dat de Johannes-Passion van Bach eigenlijk veel mooier is dan zijn bekende Matthäus-Passion? Korter, maar krachtiger en indringender?

Op 18 maart, één week voor Goede Vrijdag, kunt u dit meesterwerk beluisteren in de Petruskerk in Woerden. Het wordt uitgevoerd door het Woerdens Vocaal Ensemble, dat bij menig Woerdenaar bekend is van het prachtige Bevrijdingsconcert op 4 mei vorig jaar.

Het National Symfonisch orkest en de organist Ad van Pelt zullen hun medewerking verlenen. Solisten zijn Leonore Engelbrecht (sopraan), Yvonne Kok (alt), David van de Braak (tenor) en Christian van Es (bas). Freek Borstlap zal de gamba bespelen en het geheel staat onder leiding van André Vis.

Bach schreef de Johannes Passion in 1724, hij heeft daarna verschillende wijzigingen aangebracht. Wij zingen de originele versie uit 1724. De Johannes Passion volgt stipt de teksten van het Johannes evangelie. Dat is nuchter en verhalend, dus dynamischer en aanmerkelijk dramatischer dan de andere evangelies. Christus is hier een sterkere, minder lijdzame figuur, hetgeen Bach meesterlijk tot uiting heeft gebracht in de Johannes Passion.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds Woerden, kfHeinfonds en de Sint Franciscus Stichting Woerden.

Kaarten voor dit concert zijn te koop via de site www.woerdensvocaalensemble.nl of bij boekhandel ‘de Hoeksteen’ en kosten in de voorverkoop 15 euro voor alle leeftijden en categorieën.

Adres:
Petruskerk Woerden, kerkplein 5
Postcode:
3441 BG
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.woerdensvocaalensemble.nl/index.htm
Meer concerten:
Alle concerten van Woerdens Vocaal Ensemble.

Kaarten:
http://woerdensvocaalensemble.nl/voorverkoop.php

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-02-18 12:06:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar