Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert 'Paradisi Gloria" van Kamerkoor Con Passione Oude Wetering, Zuid-Holland


Naam:
Passieconcert 'Paradisi Gloria" van Kamerkoor Con Passione
Datum:
20 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Zondagmiddag 20 maart verzorgt Kamerkoor Con Passione een Passieconcert met de titel 'Paradisi Gloria'. O.l.v. dirigente Martine des Tombe, m.m.v. Jeroen Koopman, orgel. Locatie: De Spreng in Oude Wetering.


Het lijden en sterven van Christus staan centraal in dit concert. Vier composities van organist/componist Maurice Duruflé vormen de rode draad van het programma. Rond deze composities, die als basis gregoriaanse melodieën hebben, hoort u variaties. Deze variaties bestaan steeds uit dezelfde thema's of teksten, maar van componisten uit telkens andere stijlperioden.

"Stabat mater" is het andere belangrijke thema van het programma. Het verdriet van Maria aan de voet van het kruis waaraan zij haar zoon ziet sterven. Van dit stuk zingt het koor twee versies die in stijl zo mogelijk nog meer verschillen dan de variaties op gregoriaanse melodieën. De eerste versie die Con Passione uitvoert is het Stabat Mater van Antonio Caldara met orgelbegeleiding waarbij het koor ook de solopartijen zingt. Als tegenhanger klinkt "Mater" van de componiste Elena Kats-Chernin. Zij schreef deze compositie toen haar kind zeer ernstig ziek was en haar eenzelfde lot dreigde te treffen als Maria. Met "Mater" oogstte Con Passione eerder al veel lof.



Kaarten: in de voorverkoop €13,00, aan de kassa 15,00. Kinderen tot 18 jaar 5,00 (alle prijzen inclusief programmaboekje). Kaarten zijn te bestellen via Conpassione@ziggo.nl of via 071-5012157 of 06-53489313.

Adres:
Kerkstraat 50
Postcode:
2377AV
Plaats:
Oude Wetering (Boek overnachting in Oude Wetering)
Dagje uit in Oude Wetering | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kamerkoor Con Passione en organist Jeroen Koopman

Entreeprijs volwassenen:
€ 13,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.conpassione.nl
Email adres:
conpassione apenstaartje ziggo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Con Passione.

Kaarten:
in voorverkoop verkrijgbaar en te reserveren

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-02-15 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar