Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw Veenendaal, Utrecht


Naam:
Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw
Datum:
20 februari 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

'Parade', ensemble Oude Muziek in Westerkerkmuziek Veenendaal
Op 20 februari om 16.00 uur zal in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert worden gegeven door het Oude Muziek Ensemble Parade, bestaande uit studenten van de Afdeling Historische Instrumenten van de Hogeschool voor de Kunsten - het Conservatorium te Utrecht. Met hun ensembles brengen zij kamermuziek uit de 17de en 18de eeuw ten gehore van N. Bruhns, M. Marais, G.Ph. Telemann, C. Ph. E Bach en G. Rossini. De coördinatie en coaching is in handen van Wilbert Hazelzet.
Er wordt geen entree geheven, maar er is wel een collecte aan de uitgang. Meer informatie is te vinden op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Gouvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Barokmuziek uit 17e en 18e eeuw

Uitvoerenden:
Wilbert Hazelzet (1948) werkt na zijn studie enige tijd in verschillende bibliotheken en volgt een opleiding tot verpleegkundige. Geïnspireerd door Kees Otten, Frans Vester en Frans Brüggen begint hij met traverso spelen. In 1978 wordt Wilbert Hazelzet lid van Musica Antiqua Köln o.l.v. Reinhard Goebel. Met dit ensemble treedt Hazelzet op in Japan, India, China, de Verenigde Staten en in Europa. Sinds 1985 is Hazelzet solofluitist bij het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. van Ton Koopman. Naast alle werken van Johann Sebastian Bach heeft Hazelzet ook werken van Georg Philipp Telemann, Wilhelm Friedemann Bach, Wolfgang Amadeus Mozart e.a. opgenomen. Samen met de klavecinist Jacques Ogg en de luitist Konrad Junghänel treedt Wilbert Hazelzet vaak op als trio. Ook maakt hij regelmatig deel uit van de ensembles Sonnerie (o.l.v. Monica Huggett), London Baroque en het Passamezzo Trio Bilbao. Samen met o.a. Tini Mathot en Reine-Marie Verhagen speelt Hazelzet in het Corelli Ensemble. Verdere medemusici van Hazelzet zijn o.a. de klavecinisten Laura Dearmas, Malcolm Proud en Hendrik Bouman, de cellist en gambist Jaap ter Linden en de violiste Maya Homburger. Hazelzet is docent traverso aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-02-13 16:53:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar