Christelijke Muziek & Concertagenda

Wie der Hirsch schreit.... Burgum, Friesland


Naam:
Wie der Hirsch schreit....
Datum:
12 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

‘Gouden combi’ uit Romantiek: harmonium, piano en kamerkoor.

Op zondag 6 maart klinkt er muziek uit de Romantiek in Heerenveen en op zaterdag 12 maart in Burgum. Het koor Hortus Vocalis, onder leiding van Gerben van der Veen, wordt begeleid door harmonium en piano. Behalve de prachtige bewerking van Psalm 42 van Mendelssohn, brengt men ook muziek van Max Reger en Rossini ten gehore.
In de eeuw van de Romantiek, de negentiende eeuw, was het niet ongewoon dat bij een uitvoering van een oratorium een driehonderd-koppig koor op het podium stond, dat begeleid werd door een enorm orkest. Maar er werd ook muziek in kleinere ruimtes uitgevoerd. En men beschouwde harmonium met piano als ‘een gouden koppel\' voor dat doel. Er zijn vele composities voor deze combinatie herschreven ofwel bewerkt. Door die bewerkingen was het voor kamerkoren mogelijk om de grote oratoria kleinschaliger uit te voeren.
Dit muziekhistorische gegeven was de basis voor artistiek leider Gerben van der Veen van Collegium Vocale Fryslân (CVF) om op zoek te gaan naar een ‘gouden koppel’. En hij vond Klaas Hoek, muziekhistoricus en harmoniumkenner, en een jonge, zeer getalenteerde pianist: Hessel bij de Leij. Samen met Hortus Vocalis, het kernkoor van CVF, laten zij de Romantiek in de muziek herleven.
Op het programma van de concerten in Heerenveen en Burgum staan de prachtige psalm 42 van Felix Mendelssohn, werken van Max Reger (‘Marienlieder’ en ‘Geistliche Lieder’) en het ‘Kyrie’ uit de Petite Messe Solennelle van Rossini. Verder zullen Klaas Hoek en Hessel bij de Leij ook een aantal intermezzi verzorgen. Kortom: een programma met een gouden koppel en met een gouden randje.

Adres:
Nieuwstad 5
Postcode:
9251 LM
Plaats:
Burgum (Boek overnachting in Burgum)
Dagje uit in Burgum | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers


Entreeprijs:
€ 12,00
Speciale actie:
voorverkoop online


Internetadres:
http://www.collegiumvocalefryslan.nl
Email adres:
info apenstaartje collegiumvocalefryslan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Hortus Vocalis.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-02-10 19:07:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar