Christelijke Muziek & Concertagenda

Morales, Missa L'Homme armé Groningen, Groningen


Naam:
Morales, Missa L'Homme armé
Datum:
5 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Niet alleen voor kenners van renaissancemuziek, niet alleen voor mensen die in de lijdenstijd ook andere muziek willen horen dan passies, maar voor alle liefhebbers van goede muziek brengt Capella Groningen een programma rond het thema Oorlog en vrede van componisten die in het tweede kwart van de 16e eeuw tot de Europese top behoorden.

Centraal staat de monumentale vijfstemmige mis ‘L’Homme armé’ van de Spanjaard Cristóbal de Morales, waarin hij gebruik maakt van de in de vijftiende eeuw ontstane melodie ‘L’Homme armé’ (De gewapende man), een melodie die al vele componisten voor hem inspireerde tot het schrijven van meesterwerken.

Ter afwisseling worden passende Gregoriaanse gezangen gezongen en staan er twee liederen geprogrammeerd van tijdgenoten van Morales met wier werk dat van de Spanjaard wel eens verward is: ‘Dezilde al caballero’ van Nicolas Gombert en ‘Crainte et espoir’ van Thomas Crecquillon. Als bonus zal van Morales ook het indrukwekkende zesstemmige motet ‘Jubilate Deo omnis terra’ ten gehore worden gebracht, een motet dat werd geschreven ter gelegenheid van de Vrede van Nice (1538). Een prachtig programma ter ontroering en bezinning in onze steeds roeriger wordende tijden.

Adres:
Der Aa-kerk, Akerkhof 2
Postcode:
9711 JB
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.capellagroningen.nl
Email adres:
reserveringen apenstaartje capellagroningen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Groningen.
Telefoon:
0503095698


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-02-07 21:00:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar