Christelijke Muziek & Concertagenda

Matthäus Passion voor dummies Leeuwarden, Friesland


Naam:
Matthäus Passion voor dummies
Datum:
5 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 00u
Omschrijving:

In de Koepelkerk in Leeuwarden, voert de Nederlandse Bach Academie in samenwerking van het Barokensemble Eik en Linde op zaterdagmiddag 5 maart van 16.00 tot 17.00 uur een “kleine Matthäus Passion voor Dummies” voor schoolkinderen en hun (groot) ouders, broers en zussen en verder een ieder die dit wil meemaken. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Hoite Pruiksma gaat met een deel van het koor, orkest en solisten, die in dezelfde kerk op zondag 6 maart de gehele Matthäus Passion gaan uitvoeren, op een speelse manier door dit werk heen. Hij geeft uitleg bij het verhaal en de muziek en gaat u als publiek hier ook zelf bij betrekken. Een laagdrempelige introductie voor diegene die weinig weten van dit meesterwerk of het misschien nog nooit gehoord hebben en nieuwsgierig zijn. Ook bij deze coproductie wordt gewerkt vanuit het meester, gezel principe. Dus professionele solisten die deels ook in het koor meezingen en de vocal coaching verzorgen, overige professionele zangers, studenten conservatoria en gevorderde amateurs.
Dit concert staat onder leiding van Hoite Pruiksma en de solisten tijdens dit concert zijn: Kitty de Geus, Mette Rooseboom, Merel van Schie, Jens Krekeler, Marcel Beekman, Pierre Mak en Sven Weyens.

Adres:
Vredeman de Vriesstraat 24a
Postcode:
8921 BT
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Nederlandse Bach Academie en het Barokensemble Eik en Linde onder leiding van Hoite Pruiksma met solo's door Kitty de Geus, Mette Rooseboom, Merel van Schie, Jens Krekeler, Marcel Beekman, Pierre Mak en Sven Weyens.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.nederlandsebachacademie.nl/mattheus-passie-maart-2016/
Email adres:
info apenstaartje nederlandsebachacademie.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlandse Bach Academie.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-02-01 20:19:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar