Christelijke Muziek & Concertagenda

Beleef de klassieke Johannes Passion met het Nieuw Bach Ensemble Amersfoort, Utrecht


Naam:
Beleef de klassieke Johannes Passion met het Nieuw Bach Ensemble
Datum:
22 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
https://www.youtube.com/watch?v=0bLGg2LdDuE
Omschrijving:

Dit jaar vormt de binnenstad van Amersfoort het toneel voor The Passion, de eigentijdse muzikale vertolking van het paasverhaal. De ‘klassieke’ variant, de Johannes Passion van het Nieuw Bach Ensemble onder leiding van Krijn Koetsveld, is al jaren een traditie in Amersfoort. Dit jaar voeren we de Johannes Passion twee maal uit in Amersfoort: op dinsdag 22 én op woensdag 23 maart. Op vrijdag de 25e in de Waalse Kerk te Amsterdam.

Elk jaar in de Paastijd wordt het verhaal van Christus’ lijden overal ter wereld opnieuw verteld. Het Nieuw Bach Ensemble heeft al verscheidene jaren de Johannes Passion van Bach op de concertagenda staan. Ook in 2016 brengt het Nieuw Bach Ensemble onder leiding van Krijn Koetsveld dit werk ten gehore. Reacties vanuit het publiek spraken in 2015 van de bevlogenheid van het koor, waarbij men met name onder de indruk was van de homogeniteit en de balans in de stemgroepen met elk zijn eigen klankkleur.
Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd door het Nieuw Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld !
Werkelijk een traditie om niet te missen!

De Johannes Passion van Johann Sebastian Bach behoeft als compositie nauwelijks enige introductie. Overal in den lande zijn jaarlijks uitvoeringen van de twee bekendste grote passies van Bach, de 'Matthäus' en de 'Johannes'. De Johannes Passion schreef Bach enkele jaren voor de Matthäus. De Johannes is wat compacter (en korter) en er is een wat grotere rol weggelegd voor het koor. Artistiek leider Krijn Koetsveld heeft ervoor gekozen om van de jaarlijkse uitvoering van de Johannes Passion een traditie te maken. Hij dirigeerde dit werk al ruim zestig maal – met een telkens wisselende invalshoek en met een bijzondere passie voor een zeer intense uitvoering van de koralen.

Het kleine, enkel bezette instrumentale ensemble bestaat uitsluitend uit gerenommeerde professionele musici, het koor bestaat uit goed geschoolde zangers.

Adres:
't Zand 29
Postcode:
3811 GB
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Koor, orkest en solisten van het Nieuw Bach Ensemble onder leiding van Krijn Koetsveld.
Solisten: Evangelist: Clemens Löschmann; Christus: Berend Eijkhout;
Aria’s: Wendy Roobol (sopraan); Robert Kuizenga (altus); Clemens Löschmann (tenor) en Sinan Vural (bas).

Entreeprijs:
€ 50,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.nieuwbachensemble.nl
Email adres:
info apenstaartje nieuwbachensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nieuw Bach Ensemble.
Telefoon:
0104213573

Kaarten:
1e Rang: € 50,00; Normaal: € 32,00 Voorverkoop tot 22 februari: 1e Rang: € 45,50 Normaal: € 27,50. Alle prijzen zijn exclusief reserveringskosten.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-01-25 21:37:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar