Christelijke Muziek & Concertagenda

Blazersensemble Utrechts Conservatorium Veenendaal, Utrecht


Naam:
Blazersensemble Utrechts Conservatorium
Datum:
23 januari 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Westerkerkmuziek Veenendaal – Muziek voor blazers en orgel uit het Parijs van rond 1900.
Op zaterdag 23 januari om 16.00 uur zal in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert worden gegeven door het blazersensemble van het Utrechts Conservatorium o.l.v. Ernest Rombout. Na een intensieve projectweek voeren de studenten een origineel programma uit met werken van Igor Stravinsky, Florent Schmitt en Charles Gounod. Alle componisten woonden en werkten in Parijs rond het jaar 1900. Charles Gounod schreef in 1886 zijn Petite Symphony voor negen blazers (fluit, 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 fagotten en 2 hoorns); Stravinsky componeerde zijn concertino voor strijkkwartet in 1920 en bewerkte dat later, in 1952, voor viool en 10 blaasinstrumenten. In het ‘Chant et scherzo’ van Florent Schmitt speelt de hoorn een hoofdrol en wordt daarbij ondersteund door 8 blazers. Aan het begin van het programma klinkt het ‘Pièce Heroique’ van César Franck, door Ad Verhage gespeeld op het orgel van de Westerkerk. Dit werk werd door de componist geschreven voor de inwijding van een groot Cavaillé-Coll-orgel in de Trocadero concertzaal in 1878.
De kerk is open vanaf 15.30 uur. Er wordt geen entree geheven; aan de uitgang is een collecte. Meer informatie op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Gouvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Muziek uit het Parijs van rond 1900

Uitvoerenden:
Ernest Rombout, hoofdvakdocent hobo aan de conservatoria van Masterdam en Utrecht, studeerde cum laude af aan de Musikhochschule in Freiburg bij Heinz Holliger en vervolgde zijn studie bij Maurice Bourgue en Nikolaus Harnoncourt. Op 19-jarige leeftijd was hij prijswinnaar van het internationale hoboconcours in Ancona, Italië. In 1983 maakte hij zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam met het hoboconcert van Richard Strauss. Sindsdien heeft hij opgetreden als solist met gerenommeerde orkesten en ensembles in heel Europa, Japan en de Verenigde Staten. In 1994 verscheen zijn eerste solo-cd met de hoboconcerten van Mozart en Haydn, opgenomen met het Concertgebouw Kamerorkest. Daarnaast speelt hij kamermuziek in verschillende bezettingen. Zijn interesse in moderne muziek heeft geleid tot het uitbreiden van de hobotechnieken. Door hem geïnspireerd, schreven componisten zoals Luca Francesconi, Eric Verbugt en David del Puerto, nieuwe werken voor hem.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-01-17 00:09:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.