Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passion (J.S. Bach) Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Johannes Passion (J.S. Bach)
Datum:
11 maart 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) heeft dit meesterwerk in de bloei van zijn muzikale leven leeftijd gecomponeerd. Hij componeerde het werk in drie maanden en verbeterde het later op diverse onderdelen. Bij de eerste uitvoering ontving het werk kritische reacties, vanwege het voor die tijd uitbundige karakter van met name het openingskoor. Dit werd niet gepast gevonden voor een kerkdienst op Goede Vrijdag, waarvoor het is geschreven. Nu staat het werk bekend als een meesterwerk, iets compacter en korter dan de, een paar jaar later verschenen, Matthäus Passion maar met een even veelzijdig muzikaal karakter.
Het Evangelie van Johannes wordt bijna letterlijk gevolgd en daarin wordt het lijden en sterven van Jezus verwoord op een manier waarbij de menselijke en emotionele beleving een belangrijke plaats krijgen. Naast de bekende koraalmelodieën zijn er de beeldende en soms venijnige volkskoren en daarnaast de gevoelvolle aria’s die een reflectieve functie hebben. De verhaallijn wordt vertolkt door de evangelist, die de uitvoering daarmee van het begin tot het einde draagt.

Adres:
Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45
Postcode:
3311JG
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Medewerkenden zijn Merwe's Oratorium Vereniging met het Dordts Kamer Orkest, Ralph Meulenbroeks (viola da gamba), Gerben Mourik (continuo) en de solisten Martha Bosch (sopraan), Barnabás Hegyi (altus), Jan van Elsacker, tenor (Evangelist), Daniël Hermán-Mostert, bas (Christus), Falco van Loon, (tenor) en Wiard Witholt (bas). Het geheel onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.movdordrecht.nl
Email adres:
merwes.oratorium apenstaartje hetnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Merwe's Oratorium Vereniging.
Telefoon:
0786156179


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-12-28 20:02:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar