Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert: a festival of lessons and carols Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kerstconcert: a festival of lessons and carols
Datum:
19 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Roden Girl Choristers in kerstconcert.
Op 19 december om 16.00 uur zal in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal een kerstconcert worden verzorgd door het meisjeskoor Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries. Op het programma staan koorwerken uit de Engelse traditie. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om een aantal bekende liederen mee te zingen. Sietze de Vries verzorgt de begeleiding op het orgel. Hij is een van de meest gerenommeerde en geliefde organisten van het land, met name om zijn improvisaties op het orgel.
Het koor bestaat sinds september 2000 en telt ongeveer 22 meisjes in de leeftijd van 8-16 jaar. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. De Roden Girl Choristers beogen dan ook een semiprofessioneel niveau dat hen een plaats geeft op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland. Kenmerkend voor de choristers is hun geweldige inzet om kwaliteit te leveren. Voeg hieraan toe een flinke dosis gezelligheid en een frisse uitstraling en er ontstaat de slogan: ‘where friends commit to quality’. De Roden Girl Voices, een aantal van de oudste solisten, zijn bezig om een eigen repertoire op te bouwen, waarbij vooral meerstemmige a capella muziek aan de orde komt. Met ongeveer 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Meer informatie over het programma is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.
Sonja de Vries studeerde orgel, piano en klavecimbel aan de Universiteit van Stellenbosch. In 2002 behaalde ze de hoogste kwalificatie voor orgel aan de Universiteit van Zuid-Afrika en in 2003 het Uitvoerend Musicus diploma (Masters) aan de Universiteit van Stellenbosch, beide cum laude. In Nederland vervolgde zij haar orgelstudie bij Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In Zuid-Afrika was ze actief als zangeres en begeleider bij het nationale jeugdkoor Pro Cantu, dat een vierde plek behaalde op de internationale Choir Olympics te Linz (Oostenrijk) in 2000. Sinds 2008 is Sonja verbonden aan Stichting Koorschool Noord Nederland waar zij de opleidingsgroepen van de Roden Girl Choristers en het Roder Jongenskoor voor haar rekening neemt. Al snel werd ze de artistiek leider van de Roden Girl Choristers.
Sietze de Vries ontving zijn professionele opleiding onder meer van Wim van Beek, Jan Jongepier en Jos van der Kooy aan de conservatoria van Groningen en Den Haag. Hij behaalde het diploma Uitvoerend Musicus (Master) en de Aantekening Improvisatie. Aan de Hogeschool te Alkmaar studeerde hij af als Kerkmusicus met bevoegdheidsverklaring I. In de periode 1987-2002 schreef hij 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen, zowel op het gebied van literatuur als dat van improvisatie. Hoogtepunt en tevens afsluiting van die periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002, waarvan hij ook al tweemaal eerder finalist was.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries m.m.v. Sietze de Vries, orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-12-13 00:20:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar