Christelijke Muziek & Concertagenda

Koopavondconcert in barokke sfeer Utrecht, Utrecht


Naam:
Koopavondconcert in barokke sfeer
Datum:
17 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Koopavondconcert in barokke sfeer

In de unieke schuilkerk van de Gertrudiskathedraal geeft het Utrechtse Vredeborch Trio een koopavondconcert in barokke sfeer
met muziek van Corelli, Telemann, Bach en De Fesch.


Sprankelend, beschouwend, ernstig, gepassioneerd: dat is het spel van het Vredeborch Trio, specialisten in muziek uit de 17e en 18e eeuw.

Het Utrechtse gezelschap bestaat uit de bevlogen vakmusici Pauline Schenkelaars (blokfluit), Jaël Vuijk (barokviool) en Dick Duijst (orgelcontinuo).

De locatie van dit concert is in de tijd van de barok ingericht: de Utrechtse Gertrudiskapel. Dit van oorsprong middeleeuwse woonhuis werd in de 17e eeuw een katholieke schuilkerk en behoort tot een van de mooiste schuilkerken van Nederland. Het bijzondere interieur is nog grotendeels in de oorspronkelijke staat.

Op het programma staan onder meer het Weihnachtskonzert van Arcangelo Corelli, het Concerto in e-moll van Telemann en van Johann Sebastian Bach enkele koraalbewerkingen, waaronder het Adventslied 'Nun komm der Heiden Heiland', en de Triosonate in B-dur.

Uniek wordt het luisteren naar een werk van een Nederlandse componist uit de tijd dat de kapel werd verfraaid: een sonata van Willem de Fesch (1687-1761). Willem de Fesch was een tijdgenoot van Bach. Zijn composities zijn duidelijk beïnvloed door het werk van Corelli, Vivaldi en Händel. Zijn eigen, nogal markante temperament geeft veel van zijn muziek een unieke plaats in de Europese muziekgeschiedenis.

Bestel nu uw kaart via de email of koop uw kaartje in de Gertrudiskathedraal.
Voor 10 euro per toegangskaartje krijgt u na een prachtig concert ook een consumptie – bijvoorbeeld, in de sfeer van het seizoen, een glaasje Glühwein.

Reserveren: concertengertrudiskathedraal@gmail.com

Adres:
Willemsplantsoen 1c
Postcode:
3511 LA
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://utrecht.okkn.nl
Email adres:
concertengertrudiskathedraal apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Vredeborch Trio.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-12-06 15:24:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar