Christelijke Muziek & Concertagenda

Pianoconcert: Ravel en Moessorgski Veenendaal, Utrecht


Naam:
Pianoconcert: Ravel en Moessorgski
Datum:
21 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 21 november om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2, een concert gegeven door de in Amerongen geboren pianist Daniël van der Hoeven. Hij voert twee grote, veeleisende werken uit, namelijk 'Gaspard de la nuit' van Maurice Ravel en 'Schilderijen van een tentoonstelling' van Modest Moessorgski. Dit beroemde werk, oorspronkelijk voor piano geschreven, is geïnspireerd op een aantal schilderijen van Viktor Hartmann, een vriend van de componist. Moessorgski werd zodanig aangesproken door het Russische karakter van de schilderijen, dat hij de indrukken die hij opdeed, verwerkte in een serie composities. Die muziekstukken dragen dezelfde titels als de beeldende werken, soms onderbroken door een wandeling, promenade, van het ene schilderij naar het andere. Het werk werd vooral beroemd door de orkestratie die Ravel later maakte.
De oorspronkelijke schilderijen van Hartman zijn op een enkele na verloren gegaan. Het bijzondere aan dit concert is, dat door amateurkunstenaars van Beeldend Veenendaal opnieuw schilderijen zijn gemaakt bij deze muziek. Deze schilderijen worden geprojecteerd tijdens de uitvoering en zijn na afloop van het concert ook te bewonderen in de ontmoetingsruimte van de kerk.
De aanvang van het concert is om 16.00 uur in de Westerkerk. Er wordt geen entree geheven, maar aan de uitgang is er wel een collecte. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Piano (meer pianoconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Daniël van der Hoeven (Amerongen, 1985) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver (2003-2008) en Naum Grubert (2008-2010). In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding. Hij won prijzen bij diverse concoursen. Zo werd Van der Hoeven in maart 2013 winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg (Duitsland). Bij het Internationaal Bach Concours in Leipzig (2014) ontving hij een Speciale Prijs en hij was finalist bij de Internationale Pianoconcoursen in Gorizia, Italië (2014) en op Malta (2015). In 2015 ontving hij bij het Internationaal Pianoconcours van Lagny-sur-Marne (Frankrijk) een 2e prijs. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leidden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005.
Op 18 oktober 2015 vond de finale van het internationale pianoconcours van Seattle (Washington, VS) plaats. Daarbij won Daniël een 2e prijs en mocht hij een Zilveren Medaille in ontvangst nemen!
Na een zware voorselectie met 88 aanmeldingen werden uiteindelijk slechts zes pianisten geselecteerd. Bijzonder detail van het concours: de internationale jury zat achter een scherm, zodat alleen de muziek werd beoordeeld! Van der Hoeven trad behalve in Nederland op in onder andere België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten. Hij soleerde met diverse Nederlandse orkesten, zoals het Asko/Schönberg ensemble en JeugdOrkest Nederland. Daniël van der Hoeven is ook zeer actief in de kamermuziek. Zijn debuut-CD met werken van Prokofiev en Bartók kwam in de herfst van 2013 uit en werd zeer positief ontvangen.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-11-14 22:32:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar