Christelijke Muziek & Concertagenda

Classics and Carols Voorburg, Zuid-Holland


Naam:
Classics and Carols
Datum:
21 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Het concert heeft als titel “Classics & Carols” en biedt een programma met koorwerken van o.a. Haydn en Mendelssohn; en van Rutter en Rouwkema.

Concertante werd opgericht in 1998 en repeteerde de eerste jaren in Scheveningen. Inmiddels worden de wekelijkse repetities al enkele jaren gehouden in de aula van het Corbulo College in Voorburg. In de afgelopen jaren heeft het koor met regelmaat haar concerten gegeven in de Oude Kerk van Voorburg. Concertante bestaat uit ongeveer 75 zeer enthousiaste zangers en zangeressen en verwierf bekendheid door het veelzijdige repertoire. Sinds 1 januari 2015 is het dirigentenstokje overgenomen door Daniël Rouwkema.

Daniël Rouwkema was al vroeg op het muzikale terrein actief. Al van jongs af componeerde en arrangeerde hij muziek, hetgeen een sterke impuls kreeg na zijn kennismaking met de Engelse koormuziek. In januari 2002 vertrok hij naar Engeland waar hij werd benoemd als zanger in het kathedrale koor van Chester Cathedral in Engeland. Vanaf 2003 bekleedde hij de prestigieuze post van Master of Music in St. George Belfast, waar hij als organist tevens verantwoordelijk was voor het jongens- en mannenkoor. In 2005 keerde hij terug naar Nederland, waar hij het Martini Jongenskoor Groningen oprichtte en o.a. werd benoemd als dirigent van het kamerkoor Choral Voices, kamerkoor Canticum Groninghae en Kamerkoor Magnificat. Koren die met regelmaat meewerken aan uitzendingen van het bekende programma “Nederland Zingt”. De werken voor koor en orgel van de hand van Daniël Rouwkema, lijken in Engelse kerken en kathedralen geboren. Geïnspireerd door grootheden als Herbert Howells (1892-1983) en John Rutter (1945-) schrijft hij toegankelijke melodieën en zettingen, gebaseerd op liturgische teksten en geliefde hymnen uit de Anglicaanse traditie. Concertante is erg blij met haar nieuwe, enthousiaste dirigent.

Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop via alle koorleden, via de website van het koor www.concertante.nu en bij Slagerij De Winkel van GInkel, Van Schagenstraat 5 te Voorburg.

Adres:
Herenstraat 77
Postcode:
2271 CC
Plaats:
Voorburg (Boek overnachting in Voorburg)
Dagje uit in Voorburg | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Engelse koormuziek

Uitvoerenden:
Koorvereniging Concertante
Joanne van de Beld, sopraan
Wybe Kooijmans, orgel
Concertante Strings
Daniël Rouwkema, algehele leiding

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.concertante.nu
Email adres:
info apenstaartje concertante.nu
Meer concerten:
Alle concerten van Koorvereniging Concertante o.l.v. Daniël Rouwkema.
Telefoon:
06 204 909 47


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-31 11:16:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar