Christelijke Muziek & Concertagenda

70--jarig jubileumconcert– Feestelijke muziek van It Drachten, Friesland


Naam:
70--jarig jubileumconcert– Feestelijke muziek van It
Datum:
20 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
Omschrijving:

Behalve de feestelijke en prachtige mis ‘Messa di Gloria’ van Giacomo Puccini staat er een wereldpremière op het programma! Dirigent Gerben van der Veen, tevens componist, heeft voor dit 70--?jarig jubileumconcert een Psalmensymfonie voor koor, solist, piano en koperensemble geschreven. Het belooft een bijzondere avond te worden. Een prachtig concert dat u als muziekliefhebber niet mag missen!
Orkest Fries Symfonie Orkest, Bariton Ben Brunt, Tenor Sebastian Brouwer, Piano Pieter Pilon. Dirigent Gerben van der Veen

Wat is er feestelijker tijdens een 70-jarig jubileumconcert dan een première? Vanuit die gedachte verzocht het bestuur van COV Gloria Deo dirigent Gerben van der Veen, tevens componist, een compositie voor koor, solisten, piano en koperensemble te schrijven. Van der Veen, geïnspireerd door de oude psalmen, heeft in zijn compositie bekende psalmteksten in een moderne muzikale ‘jas’ gestoken. Het werk heeft de vorm van een symfonie (letterlijk samenklank), waarin snelle en langzame delen elkaar afwisselen. De beginletters van Gloria Deo(G-D) vormen het leidmotief van de Psalmensymfonie, het muzikale thema dat steeds terugkeert.

Messa di Gloria is een mis voor orkest en koor met solo’s voor tenor en bariton. In het Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus en Agnus Dei maakt Puccini volop gebruik van de mogelijkheden van het orkest: dramatische begeleiding ten dienste van de grote emoties. Na het verstilde Kyrie volgt het uitbundige Gloria waar de Messa haar naam aan te danken heeft. De prachtige melodieën in ‘Qui tollis peccata mundi’ worden gevolgd door de indrukwekkende koorfuga ‘Cum sancto spiritu’. In het Credo horen we bij ‘Et resurrexit’ de dramatiek in het koor. Maar er zijn ook breekbare en tedere passages zoals in het duet in Agnus Dei.

Reserveren 0512 516 8604. www.gloriadeo.nl.
Kaartverkoop: Boekhandel van der Velde, Raadhuisplein 5 Drachten

Adres:
Kerkgebouw De Fontein. De Kolken 89 te Drachten
Postcode:
9201 BW
Plaats:
Drachten (Boek overnachting in Drachten)
Dagje uit in Drachten | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.gloriadeo.nl
Email adres:
info apenstaartje pro-assist.nl
Meer concerten:
Alle concerten van COV Gloria Deo.
Telefoon:
+31516432575


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-30 09:41:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar