Christelijke Muziek & Concertagenda

Young Messiah - Zwolle Zwolle, Overijssel


Naam:
Young Messiah - Zwolle
Datum:
14 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

Tom Parker’s wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk

In 1741 schrijft Georg Friedrich Händel een oratorium dat "Messiah" heet. De Messiah is één van de populairste werken in de klassieke muziek en is een absoluut meesterwerk.

In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking; koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. “The Young Messiah”, uitgevoerd door The New London Chorale en Madeline Bell, Vicki Brown, George Chandler en Steve Jerome als solisten werd een wereldwijd succes. Ook in 2015, zo'n 35 jaar later, is het project nog steeds ongekend populair.

The Young Messiah vertelt op aansprekende wijze over het leven van Jezus Christus, de Messias: Zijn verschijning op aarde, Zijn lijden, sterven en opstanding. Wie kent ze niet, de bekende liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah”?

The Choir Company zal het stuk vertolken. De solisten worden ondersteund door een projectkoor van zangers en zangeressen uit alle delen van het land die zorgen voor een bruisende, enthousiaste vertolking. Het concert wordt ook dit jaar begeleid door een professioneel team van bekende musici.

Naast The Young Messiah arrangeerde Tom Parker nog vele tientallen andere klassieke werken. Bekende projecten zijn "The Young Amadeus", “The Young Verdi", etc.

We nodigen u van harte uit voor een bijzonder avondje uit want The Young Messiah is daadwerkelijk een "Feest der herkenning".

Adres:
Landsheerlaan 5
Postcode:
8016 ET
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Pop (meer popconcerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 17,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.AT-Tickets.nl
Email adres:
info apenstaartje at-tickets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Choir Company.

Kaarten:
www.AT-Tickets.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-19 20:27:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar