Christelijke Muziek & Concertagenda

Warum? Koormuziek vol verlangen naar verlossing Zutphen, Gelderland


Naam:
Warum? Koormuziek vol verlangen naar verlossing
Datum:
21 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - u
Omschrijving:

WARUM?
Koormuziek vol verlangen naar verlossing
Brahms en Distler geïnspireerd door Schütz

In dit jaargetijde van laag zonlicht en vallende blaadjes zingt Cappella ad Fluvium muziek die smacht van verlangen. Verlangen naar het oneindige, naar de eeuwigheid, naar verlossing. De muziek van de vroeg-barokke componist Heinrich Schütz (1585 - 1672) met zijn geweldige woordschildering en fantastische polyfonie is daarvoor een perfect uitgangspunt. Schütz is lang in de vergetelheid geweest, maar in het midden van de 19e eeuw weer herontdekt. Voor Johannes Brahms (1833 - 1897) was hij een grote bron van inspiratie voor zijn koormuziek. Onafhankelijke lijnen en subtiele woordschildering zijn bij hem ingebed in de harmonische taal van de Romantiek, zoals in zijn grote motetten 'Warum ist das Licht gegeben' en 'O Heiland, reiß die Himmel auf'. Schütz inspireerde ook Hugo Distler (1908 - 1942) tot diens bundel Geistliche Chormusik, waarin hij koormotetten verzamelde die zich juist tegen de Romantische stijl afzetten. Cappella ad Fluvium combineert daarom motetten uit Schütz' Geistliche Chormusik met werken van Brahms en Distler in het programma 'Warum?'.

Over het koor:
Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici.

Over de dirigent:
Dirkjan Horringa is artistiek leider en dirigent van Cappella ad Fluvium. Hij is dirigent en zanger, musicoloog en gespecialiseerd in barokmuziek. Hij is vaste dirigent van een drietal koren en wordt veelvuldig gevraagd voor het leiden van projecten. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles en geeft cursussen en workshops in binnen- en buitenland.

Adres:
Nieuwstadskerksteeg
Postcode:
7201NH
Plaats:
Zutphen (Boek overnachting in Zutphen)
Dagje uit in Zutphen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Cappella ad Fluvium olv Dirkjan Horringa mmv Jaap Jan Steensma, orgel

Entreeprijs:
€ 17,50


Internetadres:
http://www.adfluvium.nl
Email adres:
cappella apenstaartje adfluvium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella ad Fluvium.
Telefoon:
0619 224 758

Kaarten:
voorverkoop € 15, CJP/studenten € 10

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-19 15:22:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar