Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Byzantijns Koor Indrik Hoorn, Noord-Holland


Naam:
Jubileumconcert Byzantijns Koor Indrik
Datum:
25 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.30u - 16.15u
Omschrijving:

JUBILEUMCONCERT INDRIK MET BYZANTIJNS MANNENKOOR

Het Byzantijns Koor Indrik uit Hoorn viert het tweede lustrum met een concert waaraan zal worden meegewerkt door de Kapella Slava Cultura en Marcella Kiekens, de winnares van Hoorn Heeft Talent 2015.
Indrik is een gemengd koor dat bestaat uit 25 zangers en zangeressen. Het koor wordt regelmatig gevraagd om concerten te verzorgen waarbij het altijd op veel waardering van het publiek mag rekenen.
De Kapella Slava Cultura is een mannenkoor dat is opgericht in 2001. Het bestaat uit ruim 20 zeer geoefende zangers die deels afkomstig zijn uit diverse Byzantijnse koren in Nederland.
Het repertoire van beide koren bestaat uit religieuze muziek van de Slavisch Byzantijnse ritus, daarnaast worden klassieke Russische werken en volksliederen uit Rusland, Oekraine en Georgië gezongen.
Zowel Indrik als de Kapella Slava Cultura staan onder leiding van Serge Latychev die in mei van dit jaar koninklijk is onderscheiden voor zijn verdienste voor deze muziek. Gezien zijn achtergrond is hij als geen ander in staat om koren te laten zingen volgens de eeuwenoude traditie van de Byzantijnse ritus met een eenvoudige maar overrompelende en meeslepende overtuigingskracht.
Ook zal medewerking worden verleend door Marcella Kiekens, zij zingt een oud Georgisch volkslied waarbij zij zichzelf op de harp begeleidt.
Het concert zal plaatsvinden op zondagmiddag 25 oktober in de Lutherse kerk, Ramen 4 te Hoorn, aanvang 14.30 uur. Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert aan de kerk. Reserveren is mogelijk via indrikhoorn@hotmail.com, de kerk gaat open om 14.00 uur.

Adres:
Ramen 4
Postcode:
1621EL
Plaats:
Hoorn (Boek overnachting in Hoorn)
Dagje uit in Hoorn | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.indrik.nl
Email adres:
indrikhoorn apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Indrik.
Telefoon:
0229-245626


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-15 21:01:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar