Christelijke Muziek & Concertagenda

Songs of Praise, concert in stijl van Evensong Zeist, Utrecht


Naam:
Songs of Praise, concert in stijl van Evensong
Datum:
7 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Op zaterdag 7 november voert christelijk vocaal ensemble Marcantus o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse een Songs of Praise uit. Het concert in de stijl van een Evensong vindt plaats in de Oude Kerk, 1e Dorpsstraat 1 te Zeist.

Een Choral Evensong is een vesperdienst uit de Anglicaanse traditie, doorgaans gehouden op de grens van middag en avond. Het dagelijks zingen van de Evensong behoort in Engeland tot de vaste taken van ieder koor, verbonden aan kerk, kathedraal of college. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele (Engelse) componisten zich hebben toegelegd op het schrijven van muziek die in deze Choral Evensongs kan worden gezongen. De liturgie van de Choral Evensong is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar psalmen, haar twee schriftlezingen (Lessons), gevolgd door de Canticles, bestaande uit het Magnificat (lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (lofzang van Simeon). De muziek is in de Choral Evensongs de religieuze en artistieke voertaal.

Locatie: Oude kerk Zeist, aanvang 20.00 uur (kerk open: 19:30). Toegangsprijs: € 10,-/ t/m 16 jr. € 5,- (incl. consumptie). Opgave via houtenmarcantus@gmail.com of in de kerk.

De opbrengst van deze avond is bestemd voor de Stichting Woord en Daad, voor het project “Vakonderwijs in de Filippijnen”.

Adres:
1e Dorpsstraat 1
Postcode:
3701 HA
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Songs of Praise

Uitvoerenden:
Dirigent: Arjen J.A. Uitbeijerse
Organist: Wouter Harbers
Lezingen: Lute Geert Verdouw

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00
Speciale actie:
Woord en Daad; Vakonderwijs in de Filipijnen


Internetadres:
http://www.marcantus.eu
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Vocaal Ensemble Marcantus.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-12 22:52:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar