Christelijke Muziek & Concertagenda

Najaarsconcert Dronten, Flevoland


Naam:
Najaarsconcert
Datum:
21 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 22.00u
Omschrijving:

Zaterdagavond 21 november 2015 geven het Nederlands Concert Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor Dronten een Najaarsconcert in Kerkcentrum "De Ark", De Oost 54, 8251 CV Dronten. Aan dit concert wordt medewerking verleend door de sopraan Judith Sportel. De vaste begeleiders van het NCM zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie. Aanvang concert 19.30 uur, kerk open 19.00 uur.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
bestaat uit ruim 100 ervaren zangers die uit geheel Nederland komen. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken, ook uit gedeelten van opera’s, musicals en andere vormen van lichte muziek. Het koor staat onder leiding van de bekende dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra.

Het Christelijk Mannenkoor Dronten (CMD)
heeft ruim 50 leden en staat sinds september 2004 onder leiding van Peter Speek uit Dronten. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige geestelijke muziek, afgewisseld met meer klassieke werken van Schubert en Händel, Engels- en Nederlandstalige negrospirituals en volksliederen. Met dit uitgebreide repertoire verzorgt het koor eigen concerten, verleent het medewerking aan kerkdiensten en optredens in verzorgingsinstellingen in en om Flevoland, ook op de regio concerten van de afdeling KCZB Flevoland zijn zij regelmatig van de partij.

Judith Sportel
studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen, alwaar zij in 1996 afstudeerde. Bij menig bekend zangpedagoog volgde zij masterclasses. Al tijdens haar studie trad zij veelvuldig solistisch op. Inmiddels is zij een veel gevraagd soliste bij diverse koren, vocaalensembles en orkesten. Zij verleent regelmatig haar solistische medewerking aan radio-, tv- en cd opnamen. Als uiterst veelzijdig vocaliste heeft zij eveneens de weg naar het theaterpodium gevonden, alwaar zij het opera en musicalrepertoire, alsmede het lichte genre met verve vertolkt

Toegangskaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij:

• Boekenhuys Van der Walle, Baan 22, Biddinghuizen
• Boekhandel Vorster, Het Ruim 42, Dronten
• Primera, De Redepassage 14, Dronten
• Primera Alberts, Zuidsingel 54, Swifterbant
• Chr. Boek- en muziekwinkel Het Baken, Het Ruim 27,
Dronten
• Leden van beide koren
• Bij de kerk (indien nog voorradig)

Internet: www.ncmonline.nl en www.cmkdronten.nl

Adres:
Kerkcentrum "De Ark", De Oost 54
Postcode:
8251 CV
Plaats:
Dronten (Boek overnachting in Dronten)
Dagje uit in Dronten | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl; www.cmkdronten.nl
Email adres:
prncm apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-05 11:04:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar