Christelijke Muziek & Concertagenda

Geluid van de Vrijheid Veenendaal, Utrecht


Naam:
Geluid van de Vrijheid
Datum:
30 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
Omschrijving:

Op 30 oktober voert COV Veenendaal samen met de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ het concert ‘Geluid van de Vrijheid’ uit in De Basiliek (Wiltonstraat 56) in Veenendaal. Het concert begint om 20:15 uur en zal rond 22:30 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis. Kaarten zijn van tevoren af te halen bij de Servicebalie van de Cultuurfabriek.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat ons land bevrijd werd. Dit wordt landelijk het hele jaar door gevierd. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ geeft op 4 verschillende plaatsen in Nederland een relatieconcert met als thema ‘Geluid van de Vrijheid’. Na uitvoeringen in Hoogeveen en Wageningen eerder dit jaar, wordt het concert deze herfst nog uitgevoerd in Dronten en, op 30 oktober dus, in Veenendaal.

Voor dit concert is een speciale compositie geschreven met het thema ‘herdenken en bevrijding’ door componist Carl Wittrock met indringende teksten van Stef Bos. De sfeer van de compositie varieert van ‘requiem-achtig’ tot een juichend bevrijdingsfeest. Het werk bevat een drieluik met verschillende sferen en deze worden aan elkaar gesproken door verteller Patrick Neumann. Sopraansoliste Johannette Zomer zingt de solo’s.

Naast de nieuwe compositie zullen nog enkele, in het thema passende, werken worden uitgevoerd door orkest, koor en soliste. Voor het slotconcert in Veenendaal is als locatie gekozen voor de Basiliek vanwege de uitstekende akoestiek en het grote aantal zitplaatsen, zodat extra veel bezoekers ontvangen kunnen worden.

Het geheel is een initiatief van de Stichting “70 jaar Herdenken en Bevrijding” in samenwerking met de KMK ‘Johan Willem Friso’, het impresariaat 10VOCAAL en plaatselijke koren, waaronder COV Veenendaal.

Met dit concert bestendigt de Koninklijke Landmacht de relatie met de genoemde plaatsen en omgeving. Ook nu worden er door de mannen en vrouwen van de Landmacht dagelijks inspanningen geleverd voor de vrede.

’s Middags biedt de organisatie van de Johan Willem Friso kapel een gratis jeugdvoorstelling aan voor de kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. De interactieve en educatieve voorstelling ‘Geef acht’ vertelt over militaire muziek en de betekenis ervan bij bijvoorbeeld het herdenken van oorlogsslachtoffers. Alle basisscholen in Veenendaal hebben voor deze voorstelling een uitnodiging ontvangen.

Adres:
Wiltonstraat 56
Postcode:
3905KW
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Concert tgv 70-jarig jubiuleum bevrijding

Uitvoerenden:
COV Veenendaal
Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso
Joannette Zomer
Patrick Neumann

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.oratoriumvereniging.nl
Email adres:
info apenstaartje oratoriumvereniging.nl
Meer concerten:
Alle concerten van COV Veenendaal.

Kaarten:
Afhalen bij Servicebalie van de Cultuurfabriek

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-03 11:30:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar