Christelijke Muziek & Concertagenda

Walther, Bach, Purcell, Liszt en Dvorak in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Walther, Bach, Purcell, Liszt en Dvorak in Westerkerkmuziek
Datum:
26 september 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Westerkerkmuziek Veenendaal – zesde jaargang gaat van start met Kees Jan de Koning en Ad Verhage.
De serie Westerkerkmuziek is een gewaardeerd podium voor klassieke muziek. Na de viering van het eerste lustrum in juni staan er weer tien interessante programma’s klaar voor het seizoen 2015-2016. Op 26 september zal het eerste concert worden gegeven door de Veenendaalse musici Ad Verhage op het Skrabl orgel en de bas-bariton Kees Jan de Koning.
Het vocale programma bestaat uit liederen van Purcell en ‘Biblische Lieder’ van Dvorak. Op het orgel worden werken gespeeld van Johann Gottfried Walther en Johann Sebastian Bach. Aan het eind van het concert klinkt het magistrale orgelwerk ‘Prelude e Fuge sûr BACH’ van Frans Liszt. Het belooft een afwisselend programma te worden. De aanvang is om 16.00 uur in de Westerkerk te Veenendaal. De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op de website van de concertserie www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders

Uitvoerenden:
De basbariton Kees Jan de Koning studeerde aanvankelijk blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. In de periode van het behalen van zijn diploma in 1983 begon hij aan een zangstudie, eerst bij de bas Peter Kooy, daarna bij zangpedagoog Herman Woltman. Hij sloot zijn zangopleiding af in 1991 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waaraan hij al het jaar daarop als zangdocent verbonden werd. Eveneens in 1992 verwierf hij een vaste plaats in het vermaarde Nederlands Kamerkoor.
Daarnaast vormt de bas van Kees Jan de Koning het fundament van het internationaal bekende Quink Vocaal Ensemble; bovendien verleent hij regelmatig zijn medewerking aan diverse belangrijke Europese ensembles, zoals het Huelgas Ensemble, het Gesualdo Consort Amsterdam en Weser Renaissance. Hij werkte in deze ensembles mee aan vele cd-opnamen.
Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten en werkt daarbij samen met gerenommeerde dirigenten als Frans Brüggen, Paul van Nevel, Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Reinbert de Leeuw en Tõnu Kaljuste. Ook in deze hoedanigheid verleende Kees Jan de Koning medewerking aan diverse cd-opnamen.

Ad Verhage (1957) begon zijn orgelstudie op 10-jarige leeftijd aan de Zeeuwse Muziekschool bij Stoffel Gunst. Vanaf 1976 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag schoolmuziek (diploma in 1981). Daarnaast studeerde hij orgel bij Riek Jiskoot, Wim van Beek en Johann Th. Lemckert en protestante kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theo Goedhart. In 1983 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en in 1984 het diploma protestante kerkmuziek.
Hij was verbonden aan diverse kerkelijke gemeenten als organist en cantor.
Momenteel is hij docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede, cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en van het nieuwe Skrabl-orgel in de Westerkerk maakte hij zijn eerste solo-cd.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-09-19 12:01:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar