Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert - Organ Spectacular Beneden-Leeuwen, Gelderland


Naam:
Concert - Organ Spectacular
Datum:
26 september 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Hebt u de Egmont Ouverture van Beethoven weleens gehoord, bewerkt voor groot kerkorgel? Of bent u benieuwd naar 19de-eeuwse muziek uit Franse kathedralen, bent u misschien een Bachliefhebber, of hebt u de klanken van een orgel misschien nog nooit live gehoord?
Tijdens dit concert, dat gratis toegankelijk is, wordt u meegenomen op een ontdekkingsreis van ruim 2 eeuwen muziek: van Bruhns, via Bach en Stanley naar Beethoven en via Tschaikowsky uitkomend bij de beroemde Suite Gotique van Boƫllmann! Van Tschaikowsky zal het beroemde langzame deel klinken uit zijn eerste strijkkwartet in een bewerking voor orgel. Het programma trapt af met een feestelijk zeventiende-eeuws Preludium van Bruhns. Kom genieten van dit prachtige instrument dat sinds de ingebruikname in 1950 niet meer in een soloconcert heeft geklonken. Het orgel spectaculair? Zeker in de overweldiging, maar niet minder in momenten van verstilling.

Welkom!

Adres:
St. Alphonsuskerk, Zandstraat 77
Postcode:
6658CP
Plaats:
Beneden-Leeuwen (Boek overnachting in Beneden-Leeuwen)
Dagje uit in Beneden-Leeuwen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Kees Alblas.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-09-10 11:54:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar