Christelijke Muziek & Concertagenda

Koor- en orgelmuziek van Bach in de Martinikerk Groningen, Groningen


Naam:
Koor- en orgelmuziek van Bach in de Martinikerk
Datum:
19 september 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Organist Erwin Wiersinga bespeelt het grote orgel en kamerkoor Dualis zingt koralen, motetten en een cantate van Bach. Het thema is ‘Singet und spielet’. Het belooft dus een avond met vrolijke muziek te worden.

Het concert maakt onderdeel uit van de Bach-serie van Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga, de titulair-organisten van de Martinikerk. Zij voeren in enkele jaren alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach uit op het befaamde orgel in de Groningse Martinikerk. Tijdens dit concert speelt Erwin Wieringa grote fuga’s en mooie koraalbewerkingen, bijvoorbeeld drie bewerkingen van ‘Wer nun den lieben Gott lässt walten’. Het koor zingt de koralen zoals die door Bach zijn geschreven. Daarnaast zingt Dualis enkele motetten, waaronder ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’. Koor en orgel zullen ook samen te horen zijn, bijvoorbeeld in de cantate ‘O Jesu Christ, meins Lebens Licht’.

Het pas gerestaureerde orgel in de Martinikerk is bij uitstek geschikt voor het vertolken van de muziek van Bach. Kenners zijn lovend over de klank van het orgel. Kamerkoor Dualis o.l.v. Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen laat zich daar uitstekend mee combineren. Dualis is al veertien jaar een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor dat bekend staat om zijn evenwichtige koorklank en originele interpretaties heeft professionele ambities en staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

Na afloop van het concert is er een gratis glaasje wijn om nog even na te genieten en na te praten.

Adres:
Martinikerkhof 3
Postcode:
9712 JG
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Erwin Wierisinga (orgel)
Kamerkoor Dualis o.l.v.Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen

Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.martinikerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Erwin Wiersinga, kamerkoor Dualis.
Telefoon:
0503111277


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-31 14:55:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar