Christelijke Muziek & Concertagenda

Advent-Kerstconcert met Mannenkoor De Netezonen - Lier Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Advent-Kerstconcert met Mannenkoor De Netezonen - Lier
Datum:
13 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.15u
Omschrijving:

8e Advent-Kerstconcert m.m.v. het Mannenkoor
De Netezonen uit Lier

Muziek van bij ons en vanuit de wereld
rond de Grote Oorlog 1915 tot 1918

Ook al zitten we nog midden in de zomer, toch breekt over drie en een halve maand de derde Adventsweek weer aan. Vandaar dat we al uw aandacht vragen voor het traditionele 8ste Advents-Kerstconcert dat plaatsvindt op zondagmiddag 13 december, aanvang 15.00 uur in de Sint-Andrieskerk aan de Waaistraat nr. 1 te Antwerpen. Muzikale medewerking wordt verleend door het Koninklijk Mannenkoor Netezonen uit Lier onder leiding van hun dirigent Dirk Baert.

Ook dit jaar zal een deel van het programma afgestemd zijn rond kerstliederen tijdens de Grote Oorlog in het jaar 1915 tot aan 1918. Het thema is ‘Vrede, Gerechtigheid & Vrijheid!’ We besteden op veler aanvraag daarnaast ook aandacht aan het feit dat het Koninkrijk der Nederlanden 2 eeuwen geleden de gehele Lage Landen van Luxemburg, België en Nederland omvatte. Op 17 januari 1995 werd de culturele verbroedering tussen Vlaanderen en Nederland bekrachtigd in het verdrag: ‘betreffende de samenwerking op het gebied van cultuur, onderwijs, wetenschappen en welzijn tussen de Vlaamse Gemeenschap in het Koninkrijk België en het Koninkrijk der Nederlanden’.

Pastoor Rudi Mannaerts als gastheer van deze vroeger ook wel genoemde ‘parochie van Miserie’ zal voor de vele trouwe bezoekers naast een kort toepasselijk welkomstwoord voor het zevende jaar ook weer voorgaan in de met het zingen van de aloude kersthymne Roráte Caéli désuper.

Naast de populaire Vlaamse- en Nederlandstalige kerstliederen klinken er tevens enkele gedichten uit de Noodhoornbundel van de West-Vlaamse volksdichter René De Clercq. Deze verzen worden voorgedragen door Wim De Wit en Pieter Vis.
Ter gelegenheid van Ernest Vander Eykens (1913-2010) vijfde sterfjaar wordt het sololied ‘Dankgebed’ op een tekst van Bert Peleman (1915-1995) gezongen. Ook de dichter wordt herdacht bij zijn eeuwfeest, hij overleed 20 jaar geleden.

Er klinkt koorzang van eigen bodem alsook kerstliederen uit Oostenrijk. Dit mede in het kader van Robert Stolz’s 40ste sterfjaar. Weinigen weten dat hij (een der laatste grote operette-componisten van de 21ste eeuw) mooie gevoelige kerstliederen schreef evenals een ontroerend Ave Maria.

Op dit concert treden getalenteerde jonge musici op. Het zijn de pianist Tim Mulleman, de sopraan Paulien Vanovermeiere en de baritonzanger Pieter Koninckx die zijn officieel debuut als solist zal maken. De befaamde violiste Svenja Staats zal evenals in 2014 ‘de kers op de kersttaart’ zijn. Alle instrumentalisten worden op het grote Johannesorgel begeleid door de organist Peter Possemiers.
Dit middagconcert staat wederom onder algemene dynamische leiding van de organisator en stichter, de musicus Dr. Pieter Vis.
Op dit achtste Advents-concert mogen de bekende kerstliederen van harte worden meegezongen.
De toegangsprijs is € 12,- waarvoor na afloop u een beker warme chocolademelk of Glühwein wordt aangeboden.

Voorverkoop kaarten: vanaf 31 oktober tot 11 december.
Op de openingstijden van de kerk zijn er bij de ingang ook kaarten te bestellen, alsook bij Ward Steffens, secretariaat: 0497.48.64.76 of per E-post: wardsteffens@telenet.be.
Elektronische betaling of reservering via KBC – BE95-74502912 8058 - Kerstconcert 2015- St. Andrieskerk, dient uiterlijk te zijn overgeschreven op 11 december a.s. op bovengenoemde rekening!

Op de dag van het concert liggen dan vanaf 13.15 uur uw kaarten klaar bij de ingang. Op de dag van het concert betaalt u voor de kaart € 14,- aan de kerk!

www.elzavisdeclercqstichtinq.nl

Info: Pieter Vis, GSM 0474-704658 / E-post: Pyoterriba@gmail.com

***********************

Adres:
St.-Andrieskerk Pastoor Vissersplein 1
Postcode:
2000
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
zang:sopraan Paulien Vanovermeiere; baritonzanger Pieter Koninckx; Koninklijk Mannenkoor Netezonen - Lier o.l.v. dirigent Dirk Baert, met pianist Mark Knuts en Peter Possemiers,orgel.

Entreeprijs:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Gedeeltelijk

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
wardsteffens apenstaartje telenet.be
Meer concerten:
Alle concerten van Elza Vis-De Clercq Stichting Houten (NL).
Telefoon:
secretariaat: 0497.48.64.76 Ward Steffens


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-28 14:30:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar