Christelijke Muziek & Concertagenda

Sinfonietta Amsterdam & Nino Gvetadze piano Rhenen, Utrecht


Naam:
Sinfonietta Amsterdam & Nino Gvetadze piano
Datum:
31 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

Artistiek leider Candida Thompson speelt een programma rond Schubert en Elgar met drie aanvoerders uit de gelederen van Amsterdam Sinfonietta. Te gast is de Georgische pianiste Nino Gvetadze. Amsterdam Sinfonietta maakte al eerder een tournee naar Rusland met deze topsoliste. Elgar schreef het Pianokwintet tijdens de zomer van 1918 in Sussex. Het is een groots opgezet en dramatisch werk met haast orkestrale sonoriteiten. Het wordt zelden gespeeld en is een van de favoriete kamermuziekwerken van Candida Thompson. Het concert opent met drie intieme Moments musicaux voor piano, waarna het zelden uitgevoerde Strijktrio in Bes van Schubert volgt. Een werk vol humor, elegantie en melancholie.

Amsterdam Sinfonietta is al 25 jaar het enige professionele strijkorkest in Nederland en treedt op over de hele wereld. Het ensemble, dat uit 22 strijkers bestaat, wordt geleid door violiste en artistiek leider Candida Thompson. Daarmee onderscheidt Amsterdam Sinfonietta zich van gangbare orkesten.

Amsterdam Sinfonietta werd in 1988 opgericht met Lev Markiz als eerste artistiek leider. Candida Thompson is sinds 1995 als concertmeester verbonden aan Amsterdam Sinfonietta, sinds 2003 is ze tevens artistiek leider van het orkest. Zonder dirigent spelen vergt een grote inzet en betrokkenheid van alle musici. In het orkest zitten dan ook musici die spelen op solistenniveau. In de afgelopen jaren maakte Amsterdam Sinfonietta tournees door Europa, China, Amerika en Australië. Het trad op in concertzalen als Barbican Hall in Londen, Cité de la Musique in Parijs, National Centre of Performing Arts in Beijing en Konzerthaus in Berlijn.

Adres:
Kerkplein
Postcode:
3911 LE
Plaats:
Rhenen (Boek overnachting in Rhenen)
Dagje uit in Rhenen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Sinfonietta Amsterdam
Nino Gvetadze

Entreeprijs volwassenen:
€ 22,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.klassiekaanderijn.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Sinfonietta Amsterdam.

Kaarten:
http://www.klassiekaanderijn.nl/concerten?pagina=bestellen&concert_id=112

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-15 08:09:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar