Christelijke Muziek & Concertagenda

17de eeuwse klanken in Zeerijp Zeerijp, Groningen


Naam:
17de eeuwse klanken in Zeerijp
Datum:
23 augustus 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Op zondagmiddag 23 augustus 2015 om 16.00 uur zal organist van de Nieuwe Kerk Jelte Hulzebos uit Groningen het derde concert verzorgen in de serie zomerconcerten van de Jacubuskerk te Zeerijp, de prachtige rode Groninger dorpskathedraal met het beroemde en zo karakteristieke orgel van Theodorus Faber (1651). Hulzebos heeft een gevestigde naam opgebouwd als organist en koordirigent. Hij studeerde orgel en klavecimbel aan het conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en Jacques Ogg en behaalde voor orgel voor beide studies het diploma Master of Music, waarvan Cum Laude voor orgel. Hij verwierf het diploma Bachelor of Music voor orkestdirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens en het diploma voortgezette studie orkestdirectie aan de Messiaenacademie, beide bij Tilo Lehmann.
Hij geeft als cantor-organist leiding aan de Cantorij van de Nieuwe Kerk. Sinds 1991 speelt hij een belangrijke rol in de organisatie en uitvoering van de maandelijkse cantatediensten in deze kerk. Daar voerde hij talrijke werken uit de 17de en 18de eeuw uit, waaronder Bach’s Hohe Messe, de Johannes-Passion en het Weihnachtsoratorium. Jelte Hulzebos is dirigent van het Cantate Consort en het Gronings Kamerkoor. Naast zijn concerterende activiteiten als organist, klavecinist en dirigent doceert hij in dezelfde vakgebieden.
Jelte Hulzebos speelt fraaie werken van Noord-Duitse, Engelse, Franse en Italiaanse componisten uit de 17de eeuw die juist op het Riepster orgel in middentoonstemming zo goed tot hun recht komen. Na het concert is er gelegenheid tot napraten in het koor van de kerk onder het genot van gratis koffie. De entrée is € 9.00, gereduceerd € 7.00.
Kom op 23 augustus naar Zeerijp, een van de mooiste middeleeuwse Noordnederlandse dorpskathedralen en geniet van pure schoonheid en harmonie in klank en architectuur!
1

Adres:
Borgweg 11
Postcode:
9914 PG
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
17de eeuwse klanken in Zeerijp

Uitvoerenden:
Jelte Hulzebos

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jelte Hulzebos.
Telefoon:
050-5490337st


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-14 16:35:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar