Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek met een top Barokensemble in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek met een top Barokensemble in de Bavo
Datum:
6 september 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondagavond 6 september om 19:00 uur voert het barokensemble ‘Eik en Linde’ een Bachconcert op in de Bavo.
Het ensemble, opgericht in 2000 ter gelegenheid van een concert in de bovenzaal van het gelijknamige café in de Amsterdamse Plantagebuurt, bestaat uit professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Zij spelen op oude instrumenten of kopieën daarvan. Artistiek leider en concertmeester is Franc Polman. Behalve in de thuisbasis Amsterdam wil Eik en Linde vooral optreden in kleinere plaatsen op karakteristieke locaties. Sinds 2002 verleent het haar medewerking aan een maandelijkse serie Bach-cantates in de Bullekerk te Zaandam. Buiten deze vaste activiteiten treedt het ensemble incidenteel op met vocale ensembles.

Deze avond worden onder andere het Dubbelconcerto voor twee violen en het Brandenburgsconcert nr. 3 van J.S. Bach uitgevoerd. De Brandenburgse concerten gaan uit van de aanname dat iedere instrumentale lijn voor elke meespelende even belangrijk is en dat daarom niemand luider moet spelen dan de anderen. In het 3e concert wordt de hele strijkerfamilie voorgesteld. Uit de hele concertliteratuur is nauwelijks een ander werk bekend waarin zo streng gedisciplineerd een instrumenttype wordt gedemonstreerd. De avond wordt besloten met een orgelconcert door Anton Pauw.

Het concert is mede mogelijk gemaakt door dankzij een gift van ‘het steuntje in de rug’ van Univé Zuid-Kennemerland.

Zondag 6 september 19:00 uur Barokensemble Eik en Linde (solisten: Elisabeth IngenHousz, Stijn Schmeddes & Kim White) m.m.v. Anton Pauw, orgel Bachconcert: o.a. Vioolconcert in a BWV 1041; Dubbelconcert voor 2 violen BWV 1043, Preludium en Fuga in h BWV 544 Mogelijk gemaakt door Univé Verzekeringen. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Barok Ensemble Eik en Linde Amsterdam
(solisten: Elisabeth IngenHousz, Stijn Schmeddes & Kim White)

Anton Pauw(orgel)

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-14 10:09:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar