Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo in het teken van het Vlaams-Nederlandse culturele jaar Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo in het teken van het Vlaams-Nederlandse culturele jaar
Datum:
16 augustus 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 16 augustus wordt in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere vesper uitgevoerd die in het teken staat van het Vlaams-Nederlandse culturele jaar. Het ensemble Quadrivium o.l.v. Guido Groenland voert dan muziek uit van Vlaamse polyfonisten rondom het thema ‘Maria Hemelvaart’.

Nederland en Vlaanderen vieren in 2015 de verjaardag van hun cultureel verdrag. Dat is voor de organisatie van de Zomeravondmuziek in de Bavo aanleiding geweest hieraan in de programmering aandacht te schenken. Hoe kan het ook anders in een kerk die zijn naam ontleend heeft aan de Vlaamse heilige Bavo! Bavo gaf na een woest leven al zijn bezittingen weg en leidde van toen af het leven van een boeteling in de St-Pietersabdij te Gent. Nog weer later werd hij kluizenaar. Volgens de legenden genas hij zieken.

De muziek van de Vlaamse polyfonisten wordt uitgevoerd door het ensemble Quadrivium is een ensemble dat zich specialiseert in het repertoire uit de Lage Landen uit de veertiende en vijftiende eeuw. Deze geraffineerde en complexe muziek wordt tot leven gebracht met behulp van een uniek instrumentarium. Het ensemble voelt een sterke verbondenheid met deze stijlperiode en koppelt dit aan een sterke intuïtieve emotionele interpretatie.

Het ensemble staat onder leiding van de tenor Guido Groenland, die aan de conservatoria van Den Haag en Maastricht solozang en opera studeerde.

Zondag 16 augustus 19:00 uur Grote of St. Bavokerk Ensemble Quadrivium o.l.v. Guido Groen-land Vesper i.h.k.v. het Vlaams-Nederlands culturele jaar, Vlaamse polyfonisten, muziek rond Maria Hemelvaart. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage)

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ensemble Quadrivium o.l.v. Guido Groenland

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-10 21:51:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar