Christelijke Muziek & Concertagenda

Organisten uit de Alblasserwaard. Boven-Hardinxveld, Zuid-Holland


Naam:
Organisten uit de Alblasserwaard.
Datum:
10 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.15u
https://www.youtube.com/watch?v=xsXJe31X6qw
Omschrijving:

Op zaterdag 10 oktober, geeft Martijn Borsje een concert op het van Leeuwen-orgel, in de Hervormde kerk te Boven-Hardinxveld, Kerkplein 1 en begint om 20.00 u. De toegang is €5,00, onder de 12 jaar gratis. Na afloop kunt u onder genot van een bakje koffie nog even napraten met Martijn.
Hij speelt tijdens dit concert o.a. werken van J.S.Bach, J.Brahms, F.Mendelsohn-Bartholdy, L.Vierne en uit de Hollenandse koraalkunst.
Martijn Borsje is geboren op 18 oktober 1995 in Gorinchem. Vanaf zijn 6e jaar werd het duidelijk dat hij zich met klassieke muziek wilde bezig houden. Vanaf zijn 7e jaar heeft hij orgel les gehad van Leo Terlouw op de muziekschool ‘Toon’ in de herv. Kerk van Nieuwpoort. In 2010 is hij begonnen met het volgen van orgel lessen in de Grote kerk van Dordrecht bij Cor Ardesch. Martijn is aan 3 verschillende kerken verbonden als organist. Op zijn 14e jaar kreeg hij een vaste aanstelling als organist in de Herv. Gemeente van Hagestein (2010). Later kwamen daar zijn eigen gemeente in Groot-Ammers (2012) en de Herv. Gemeente van Schoonrewoerd (2013) bij.
In 2014 is hij gestart met de vooropleiding ‘klassieke muziek’ aan het Rotterdams Conservatorium. Na dit jaar goed te hebben afgesloten is hij toegelaten tot de Bachelor opleiding aan het conservatorium waar hij nu ook studeert. Hij krijgt orgel les van Bas de Vroome en volgt improvisatielessen bij Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Ook krijgt hij pianolessen van Eli 't Hart.
Op 27 juni 2015 ontving Martijn een 'eervolle vermelding' voor het best gespeelde verplichte werk op het Govert van Wijn concours in Maassluis. (Pastorale, L. Vierne)

Adres:
Kerkplein 1
Postcode:
3372de
Plaats:
Boven-Hardinxveld (Boek overnachting in Boven-Hardinxveld)
Dagje uit in Boven-Hardinxveld | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
€ 5,00


Meer concerten:
Alle concerten van Martijn Borsje.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-07 18:17:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar