Christelijke Muziek & Concertagenda

Cabaretviering Moordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Cabaretviering
Datum:
15 september 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 16.00u
http://www.vn.nl/Bladwijzers/Bladwijzer/De-Grote-Drie-van-het-christencabaret.htm
Omschrijving:

Cabaretier Ruurd Walinga in kerk Moordrecht

Moordrecht – Geen dominee op de kansel in de protestantse kerk aan het Kerkplein in Moordrecht op zondagmiddag 13 september, maar een cabaretier. Entertainer Ruurd Walinga uit Leeuwarden speelt dan zijn show 'Op zoek naar mezelf’. De gratis toegankelijke show begint om 16.00 uur en duurt circa een uur.
De cabaretshow is de aftrap van het nieuwe catechisatieseizoen. Niet alleen jongeren zijn welkom, maar ook ouderen.

Het programma gaat over identiteit, wie ben ik. Het stuk begint in de babybox. Vervolgens staat de cabaretier uitgebreid stil bij het allereerste begin van zijn prille leventje; de conceptie, de fase in de buik, de bevalling en de eerste kinderjaren. Daarna leidt de zoektocht langs Bert en Ernie, adhd-vriendjes, carrière makende ouders, aantrekkelijke uitgaanscentra, spirituele leiders, Lady Gaga en Jezus.
‘Op zoek naar mezelf’ is prikkelend, soms ietsje gedurfd en confronterend. Het spreekt vooral jongeren aan die op zoek zijn naar ‘wie ben ik’, maar ook hun ouders en ouderen die zich afvragen of ze echt geworden zijn wie wilden worden.
Aan het slot geeft de cabaretier gratis identiteitskaarten weg, ID-kaarten voor het koninkrijk der hemelen. In zijn show zitten diverse liedjes en meezingers. Die staan ook op zijn vorig jaar gepresenteerde cd 'Wie ben jij'.
Ruurd Walinga is een van Neerlands meest gevraagde christelijke cabaretiers. Hij treedt in tal van kerken en gemeenten op en probeert aan de hand van tien verschillende stukken uit te leggen waarom het evangelie de Blijde Boodschap wordt genoemd.
Andere cabaretstukken van Ruurd Walinga zijn: ‘Plantaardig en Diervriendelijk’ (over de knuffelark van Job en de waaroms van Noach), 'Happen naar de baas' (over geluk), ‘Met Pasen en Pinksteren’ (in zeven mijls laarzen door het evangelie, alle christelijke feestdagen in twee kwartier), ‘Bossen Bloemen’ (over liefde en relaties), het familieprogramma ‘Enig Kind’ (over welvaartskinderen, opvoeding), ‘De Klokkenluider’ (over leven voor en na de dood), ‘Ik timmer erop los’ (kinderprogramma over boosheid), ‘Beesten zonder Beest’ (jongerenprogramma over seks, drugs en drank), ‘'Happen naar de Baas' (over geluk), Vertel mij wat’ (ouderenprogramma over nostalgisch terugkijken en hoopvol vooruit), avondvullend feestprogramma ‘De Doe-Het-Zelver’ (over aardse en hemelse woning). De programma’s zijn reeds te zien geweest in (openlucht)theaters, kroegen en kerken en op festivals.

Adres:
Kerkplein 12
Postcode:
2841 XM
Plaats:
Moordrecht (Boek overnachting in Moordrecht)
Dagje uit in Moordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Cabaret (meer cabaret)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.waterinwijn.nl
Email adres:
cabaret apenstaartje waterinwijn.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Water in Wijn.
Telefoon:
0623449545


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-07-30 14:27:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar