Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokconcert Middelburg, Zeeland


Naam:
Barokconcert
Datum:
12 juli 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 16:30u
Omschrijving:

Op zondagmiddag 12 juli geeft het barokensemble ZeveN-Draads een concert in de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg.
Op het programma staan werken van onder meer Purcell, Krieger, Telemann, Rosenmuller, East en Schein.

Authentiek
ZeveN-Draads is een semiprofessioneel ensemble uit het oosten van het land onder leiding van barokvioliste Arwen Bouw. Het ensemble bestaat uit zeven musici, die allen een snaarinstrument bespelen: vijf strijkers, een luit-en gitaarspeler en een klavecinist.
Elk jaar wordt een programma gemaakt dat in dat jaar wordt uitgevoerd. Deze programma's zijn opmerkelijk vanwege de menging van 17e eeuwse met traditionele muziek. Daarbij wordt gespeeld op authentieke instrumenten en bij voorkeur op authentieke locaties: kleine kerken, monumenten,kastelen, maar ook huiskamers en tuinen.
Zeven
Het programma in de Doopgezinde kerk is het zevende jaarprogramma van het ensemble, heeft daarom als titel The Seven Year Itch en is op diverse manieren opgebouwd rond het getal zeven: De 7 tonen van de toonladder, de 7-sprong, de 7-e dag van de week, de 7 vrije kunsten, vette – en magere jaren, schoonheden, deugden, sacramenten en hoofdzonden.
Het concert, dat om 15.30 u begint, heeft geen toegangsprijs maar een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Adres:
Doopsgezinde kerk Lange Noordstraat 62 Middelburg
Postcode:
4331 CE
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Zevendraads.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-07-07 00:30:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar