Christelijke Muziek & Concertagenda

'Hooggetalenteerd bezoek', 250 jaar Mozart in de lage landen Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
'Hooggetalenteerd bezoek', 250 jaar Mozart in de lage landen
Datum:
17 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
https://www.youtube.com/watch?v=crBUvtV6HOw https://www.youtube.com/watch?v=-VkF1wz3F9E
Omschrijving:

In het najaar van 2015 is het 250 jaar geleden dat Wolfgang Amadeus Mozart, samen met zijn zusje Nannerl en vader Leopold, de Nederlandse hofstad bezocht om daar op te treden aan het stadhouderlijk hof. Door ziekte, van zowel Nannerl als Wolfgang, duurt het bezoek onbedoeld langer dan een half jaar. De pas negenjarige 'Wolfie' schrijft in deze periode verschillende prachtige muziekwerken. Ook geven Wolfgang en Nannerl als quatre-main duo meerdere publieke concerten en worden de steden Haarlem, Amsterdam en Utrecht aangedaan.
In een concert met een sprankje theater zal het Ciconia Consort deze 'Haagse muziekwerken' en de tournee van de familie Mozart door de lage landen doen herleven. Musicoloog en auteur van het boek 'Mozart in de lage landen', Jos van der Zanden, heeft de teksten voor dit programma geschreven, gebaseerd op brieven die Leopold Mozart vanuit Den Haag naar het thuisfront Salzburg stuurde. De gedreven acteur Ton Feil zal als 'Papa Mozart' op geheel persoonlijke wijze het programma presenteren. Met twee jonge talentvolle pianosolisten, Nikola Meeuwsen en Peiting Xue als Wolfgang en Nannerl, proeft u de sfeer van het 18de-eeuwse stadhouderlijk klimaat, waarin wonderkinderen ter vermaak aan hoven en in publieke concertzalen werden geëxploiteerd. Vanuit een zelfde jonge geest als de toen negenjarige componist Mozart zullen de pianoconcerten door piepjonge getalenteerde pianisten (op historische instrumenten) worden uitgevoerd. De jonge zangsoliste Lilian Farahani zal de speciaal aan prinses Carolina van Oranje-Nassau opgedragen aria's vertolken.

‘Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau – een ontdekking‘
(Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)

Het strijkorkest Ciconia Consort is opgericht in 2012 in Den Haag en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het Ciconia Consort wil niet slechts een concert bieden maar 'een avond of middag uit'! De orkestleden zijn toonaangevende jonge musici en het orkest heeft met verrassende programmeringen en hoge speelkwaliteit inmiddels een vaste plek in het Haagse culturele veld verworven.

Adres:
Posthoornkerk
Postcode:
1013 EX
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
Ton Feil acteur
Nikola Meeuwsen pianoforte
Peiting Xue pianoforte
Lilian Farahani sopraan

Entreeprijs volwassenen:
€ 28,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.ciconiaconsort.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consort.

Kaarten:
Prijzen: 28/24/12/5. Kaarten zijn te koop via www.geelvinck.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-30 21:56:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar