Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek rondom Vulpius en Calvisius Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek rondom Vulpius en Calvisius
Datum:
28 juni 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

De Oude Bavo Cantorij onder leiding van Anton Pauw voert op zondagavond 28 juni muziek uit van een tweetal componisten die beiden 400 jaar geleden (1615) zijn overleden: Vulpius en Calvisius.

Van beide componisten wordt relatief weinig werk uitgevoerd. Een uitgelezen kans om nu het werk van hen in de Oude Baaf te beluisteren.

Calvisius was oorspronkelijk wever van beroep. Toch zag hij kans in 1572 een school in Maagden-burg te bezoeken en vervolgens af te studeren aan de Universiteit van Leipzig. Daar hield hij zich bezig met wiskunde, geschiedenis en astronomie. Hij was echter zo intensief met muziek bezig, dat hij dirigent en vervolgens cantor werd. Een veelzijdig mens! Vulpius was in diezelfde periode de belangrijkste componist in Duitsland. Tot zijn dood was hij cantor in Weimar en leraar aan de Latijnse school aldaar.

Zondag 28 juni 19:00 uur Grote of St. Bavokerk, Vesper uitgevoerd door de Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw Muziek van Seth Calvisius (1556-1615) en Melchior Vulpius (c.1570-1615). Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-22 20:28:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.