Christelijke Muziek & Concertagenda

Renaissance en Vroegbarok in 't Zandt Zand, Groningen


Naam:
Renaissance en Vroegbarok in 't Zandt
Datum:
28 juni 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

ORGELCONCERT PETER VAN DER ZWAAG IN ‘T ZANDT

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt ook voor het prachtige Huisz-orgel uit 1662 in de al even fraaie middeleeuwse Mariakerk van ’t Zandt, dat in 1791 is verbouwd door Snitger & Freytag. In die toestand is het orgel in 1990 gerestaureerd. De kerk is sinds enkele maanden eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken. Het orgel heeft een heel karakteristiek eigen geluid met een uitbundige en ‘kruidige’ oude klank. Daarom organiseert de Stichting Kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp en de Hervormde Gemeente Maarland in de zomerconcertserie jaarlijks één concert op dit unieke instrument zodat het toch nog gehoord kan worden.
Op zondag 28 juni a.s. om 16.00 uur zal Peter van der Zwaag uit Groningen dit jaar het concert verzorgen. Het thema is: Renaissance en Vroegbarok in ’t Zandt.
Hij is een zeer talentvolle jonge organist, doet dit jaar zijn examen Master of Music aan het Prins Claus Conservatorium bij Erwin Wiersinga en geeft al geregeld concerten. Peter volgde masterclasses bij o.a. Luigi Ferdinando Tagliavini, Lorenzo Ghielmi, Wolfgang Zerer en Eric Lebrun.
Hij is bovendien artistiek adviseur voor de stichting ‘Organum Frisicum’ en hoofdredacteur van de ‘Friese Orgelkrant’. Daarnaast doet hij de master Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Als organist is hij verbonden aan de Kurioskerk (PKN) te Leeuwarden.
Peter van der Zwaag heeft veel studie gemaakt van de 16de – en 17de eeuwse orgelliteratuur en speelt daarom composities van diverse componisten uit Engeland, Spanje, Italië, België en Nederland uit die periode: Byrd, De Arauxo, Frescobaldi, Van den Kerckhoven en Sweelinck. De entrée is € 9,00, (gereduceerd € 7,00). Na afloop is gelegenheid tot napraten in het koor van de kerk onder het genot van gratis koffie. Deze ontdekkingsreis met instrument en muziek belooft een boeiende middag te worden! Zie het volledige programma op www.jacobuskerkzeerijp.nl.

Namens de Stichting Kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp,

Stef Tuinstra, vz..
stuinstra@nnoa.nl
www.nnoa.nl

Adres:
Hoofdstraat 58
Postcode:
9915 PE
Plaats:
Zand (Boek overnachting in Zand)
Dagje uit in Zand | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Renaissance en Vroegbarok in 't Zandt

Uitvoerenden:
Peter van der Zwaag

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Email adres:
stuinstra apenstaartje nnoa.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Peter van der Zwaag.
Telefoon:
050-5490337


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-17 13:15:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar